Niečo pre vegetariánov...
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
250 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
6 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
omáčka: | |
3 Pl |
|
1 lyžička |
|
1/2 lyžička |
|
|
|
3 Pl |
|
Postup
-
1
Celery dôkladne vydrhneme kefkou pod tečúcou vodou a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutý celer ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Uložíme do misky.
- 2
Zložky na omáčku zmiešame a polejeme ňou celer. Odložíme vo forme na pečenie do chladu. Najlepšie okrúhlej.
- 3
Zmixujeme tvaroh so smotanou, vmiešame doň žĺtky, cibuľku nasekanú nadrobno, papriky, olivy na plátky a všetky nasekané bylinky. Dochutíme korením.
- 4
Vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do tvarohovej hmoty. Kompletnú hmotu nalejeme do formy s celerom. Gratinujeme v rúre. Podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu