Gratinovaný celer

cokomilka - fotkacokomilka, 3. marca 2010

Niečo pre vegetariánov...

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
250 g
4 PL
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
6 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
omáčka:
3 Pl
1 lyžička
1/2 lyžička
3 Pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celery dôkladne vydrhneme kefkou pod tečúcou vodou a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutý celer ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Uložíme do misky.

  2. 2

    Zložky na omáčku zmiešame a polejeme ňou celer. Odložíme vo forme na pečenie do chladu. Najlepšie okrúhlej.

  3. 3

    Zmixujeme tvaroh so smotanou, vmiešame doň žĺtky, cibuľku nasekanú nadrobno, papriky, olivy na plátky a všetky nasekané bylinky. Dochutíme korením.

  4. 4

    Vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do tvarohovej hmoty. Kompletnú hmotu nalejeme do formy s celerom. Gratinujeme v rúre. Podávame teplé.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: