Recept mám od mojej rodiny Alenky z Nemecka. Je to veľmi chutné , iné ako klasické slivkové guľky.Doporučujem ako dezert , nie hlavné Zobraziť celý popisRecept mám od mojej rodiny Alenky z Nemecka. Je to veľmi chutné , iné ako klasické slivkové guľky.Doporučujem ako dezert , nie hlavné jedlo.Je to na každom individuálne , ako si to zvolí.
Postup
-
1
Z múky , tvarohu a vajíčok , štipka soli vypracujeme cesto-zamiešať varechou. postup:vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu a z cesta hádzať do nej knedlíčky a to tak ,že na polievkovu lyžicu zobrať cesto a z každej plnej lyžice cesta s druhou lyžicou hodiť dve knedličky,nechať ich chvíľu povariť , až po vystúpení na vrch.Vybrať a hneďdať do opraženej strúhanky.
- 2
Na extra panvici zohriať vykôstkovane polovičky sliviek, poprášiť ich cukrom,posypať trochou škorice,dať citrónovú šťavu a na miernom ohni ich chvíľočku podusiť (2-3min)
- 3
Na inej panvici na masle opražiť strúhanku s cukrom a odstaviť.
- 4
Podávame čersto spravené,nie zohrievané.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu