Teľací Wiener schnitzel fotorecept

Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 4. marca 2010
Teľací Wiener schnitzel (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
250 g
2 g
2 g
2 ks
600 g
250 g




Postup

  1. 1

    Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Obalíme v trojobale – múka, vajcia, strúhanka, ale neriedime vajce mliekom tak ako pri slovenskom tradičnom rezni.

  3. 3

    Vypražíme na bravčovej masti; známkou „pravosti“ rezňa je bublina. Podávame s rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate.

  4. 4

    NÁŠ TIP: K viedenskému rezňu patrí zemiakový šalát. Pripravíme ho z tzv. šalátových zemiakov. Za tepla ich krájame na tenké plátky rovno do nálevu z teplého hovädzieho vývaru či bujónu, octu, cukru, horčice, soli, bieleho korenia, stolového oleja a nakrájanej červenej cibule. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu

parondi
Je to skutočná delikatesa ,len škoda že telacie je drahé.
sjuz
No, akurát včera som bola u mäsiara, že si kúpim teľacie, a nemali..:(
terakota
Teľacie??? A to kde sa dá kúpiť. Ja som ho nevidel už roky rokúce. Niekedy za totality v úradnom výseku. Tak by som povedal, že ani teľa som už nevidel roky rokúce, a pritom cestujem po republike habakuk. Máš ešte niejaký recept, aby mi slinky potiekli a skutek utek???
jezibabka1
rezne milujem, len som nevedela, že ich nerobím tradične slovensky (nikdy nemiešam vajíčka s mliekom:))))) a obaľujem : múka, vajce, strúhanka, vajce, strúhanka - mňam
marienka44
Vcera som ich robila z telacej falosnej sviečkovice. REzne som zvacsila tak, ze jeden zarez do dlheho šálu masa nedokrojit a dalsi zarez uz dokrojit. Zabudla som pouzit pri klepani masa fóliu. Sila stareho zvyku.
K tomu boli dusene nove uz zemiaky z trhu s petrzlenovou vnatou /kuceravy petrzlen, kupeny na trhu/ a miesany zeleninovy salat. Dcera odcestovala do zahranicia, mala som jej co zabalit na cestu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia