Teľací Wiener schnitzel fotorecept
Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 4. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 4. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.
- 2
Obalíme v trojobale – múka, vajcia, strúhanka, ale neriedime vajce mliekom tak ako pri slovenskom tradičnom rezni.
- 3
Vypražíme na bravčovej masti; známkou „pravosti“ rezňa je bublina. Podávame s rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate.
- 4
NÁŠ TIP: K viedenskému rezňu patrí zemiakový šalát. Pripravíme ho z tzv. šalátových zemiakov. Za tepla ich krájame na tenké plátky rovno do nálevu z teplého hovädzieho vývaru či bujónu, octu, cukru, horčice, soli, bieleho korenia, stolového oleja a nakrájanej červenej cibule. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K tomu boli dusene nove uz zemiaky z trhu s petrzlenovou vnatou /kuceravy petrzlen, kupeny na trhu/ a miesany zeleninovy salat. Dcera odcestovala do zahranicia, mala som jej co zabalit na cestu.