3 - 4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska, na kocky), drvenú rascu, hrášok (aj s troškou nálevu) a pokrájanú údeninu. Premiešame a na miernom plameni dusíme.
- 2
 Keď začne zmes v panvici voňať a spodok je mierne pripečený, zalejeme ju rozšľahanými vajíčkami (môžeme pridať mlieko). Premiešame a počkáme kým vajíčka zhustnú. Vyklopíme na misu a výdatne posypeme nasekaným petržlenom alebo pažítkou. Podávame so šalátom.
- 3
 Zemiaky môžeme kombinovať aj inak, napríklad so sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom, hubami, zvyškami mäsa...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


,