Alsaské (francúzske) zemiaky

retig - fotkaretig, 4. marca 2010
3 - 4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
100 g
200 - 250 g
1, 2
2 - 4
100 - 150 ml




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska, na kocky), drvenú rascu, hrášok (aj s troškou nálevu) a pokrájanú údeninu. Premiešame a na miernom plameni dusíme.

  2. 2

    Keď začne zmes v panvici voňať a spodok je mierne pripečený, zalejeme ju rozšľahanými vajíčkami (môžeme pridať mlieko). Premiešame a počkáme kým vajíčka zhustnú. Vyklopíme na misu a výdatne posypeme nasekaným petržlenom alebo pažítkou. Podávame so šalátom.

  3. 3

    Zemiaky môžeme kombinovať aj inak, napríklad so sušenými paradajkami, nastrúhaným syrom, hubami, zvyškami mäsa...

Diskusia k receptu

retig
Fornetka, dieťa zlaté, kdeže francúzska. Pekne si prečítaj - alsaská.
,
forneta
alsasko je vo francuzsku... ale chcem wediet ci je recept naozaj z francuzska alebo to je len taký nazov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia