Panenka na hubách s jablkami
Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 3. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 3. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme šľahačkou a krátko povaríme. Prilejeme kalvados, worcester a dochutíme soľou a korením. Bravčový steak pripravíme z bravčovej panenky, ktorú osolíme a okoreníme; asi 3 ks na porciu.
- 2
Mäso krátko opečieme, stačí asi 5 minút z každej strany. Podávame so zemiakmi (varené aj opečené) a môžeme nastrúhať aj jablká.
- 3
NÁŠ TIP: Do rezňov by sa nemalo počas pečenia pichať a rezať; vytiekla by tak drahocenná šťava. Podávať sa musia ako minútka ihneď po upečení, inak strácajú šťavu a tuhnú
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu