Panenka na hubách s jablkami

Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 3. marca 2010
Panenka na hubách s jablkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
100 g
100 g
40 g
3 PL
800 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme šľahačkou a krátko povaríme. Prilejeme kalvados, worcester a dochutíme soľou a korením. Bravčový steak pripravíme z bravčovej panenky, ktorú osolíme a okoreníme; asi 3 ks na porciu.

  2. 2

    Mäso krátko opečieme, stačí asi 5 minút z každej strany. Podávame so zemiakmi (varené aj opečené) a môžeme nastrúhať aj jablká.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Do rezňov by sa nemalo počas pečenia pichať a rezať; vytiekla by tak drahocenná šťava. Podávať sa musia ako minútka ihneď po upečení, inak strácajú šťavu a tuhnú

Diskusia k receptu

marlen
všetko skvelé a omáčka hubovojablková - pre mňa novinka, ktorú budem robiť asi dozblbnutia, aj k mäsu aj k cestovinám....
tinca
Výborne to vyzerá a tak aj asi chutí, tá omáčka môže byť universal na všetko. No a panenku tú ja vždy môžem, hlavne, že tie steaky sú rýchlo upečené. Ukladám si recept a vyskúšam.