Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...
Bryndzové pirohy ako od starej mamy
Myslím že každí z nás má rád bryndzové pirohy , ale odrádza nás čas strávený prípravou....
Pórový slaný koláč quiche
Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa...
Risotto so zelenou špargľou a hráškom
Trilógiu môjho špargľového šantenia som uzavrela dnes, týmto jarným risottom.
Zapekaná špargľa s cestovinou
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.
Biela špargľa so syrovou omáčkou, šunkou a maslom
Sezóna špargle je tu, kúpila som dva zväzky bielej a jeden zelenej. Postupne som každý...
Placičky z mletého masa v křenovém másle se šťouchanými bramborami v mléce
Velmi dobré a rychlé jídlo, skvělá kombinace.
Jednoduché jarné rizoto
Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá...
Špargľa zelená na 3 spôsoby
Trh začína ožívať jarnou zeleninou. Ale špargľa je zatiaľ z dovozu, no aj tak som neodolala. Veď...
Špenátové tagliatelle s kuracím a cuketou
tento recept mam vystrihnuty z dakych novin. je to skvele jedlo, tak sa s nim podelim. povodny...
Jelenie mäso s hruškami
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú...
Námornícka pochúťka
Ako prvé som filet umyl a následne osušil. Potom som ho prekrojil na 2 rovnaké časti,...
Roláda dvoch stehien
Rolády, rolády, rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím, zeleninou, mletým mäsom, vajíčkami, kyslou kapustou,...
Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.
Vegetariánska india
Indické jedlo je moja láska na prvé sústo. Nikdy som ju doma nerobila lebo som si...
Morčacie stehno na hrášku
Dnešný nedeľný obed v znamení skvelého morčacieho mäska z vykosteneho stehna. ešte mi zostalo niekoľko pohárov...
Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky
Mame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam,...
Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...
Zapekaný baklažán
Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...
Keftedakia
Toto skvelé jedlo robím veľmi rada, pretože nám veľmi chutí... je to mleté mäso so strúhanými...