Jahňací tažin fotorecept
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 21. augusta 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 21. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90-120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na kocky nakrájané jahňacie mäso, pridáme cibuľu, cesnak nakrájaný na plátky, rímsku rascu, zázvor, čili a šafran, ktorý sme predtým zaliali teplou vodou.
- 2
Orestujeme, pridáme pretlak, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu variť, pridáme celú škoricu a pomaly dusíme 1,5 – 2 hodiny do zmäknutia mäsa.
- 3
Keď je mäso mäkké, môžeme servírovať posypané koriandrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu