Jahňací tažin fotorecept

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 21. augusta 2014
Jahňací tažin (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 PL
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na kocky nakrájané jahňacie mäso, pridáme cibuľu, cesnak nakrájaný na plátky, rímsku rascu, zázvor, čili a šafran, ktorý sme predtým zaliali teplou vodou.


  2. 2

    Orestujeme, pridáme pretlak, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu variť, pridáme celú škoricu a pomaly dusíme 1,5 – 2 hodiny do zmäknutia mäsa.


  3. 3

    Keď je mäso mäkké, môžeme servírovať posypané koriandrom.


Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
toto co v bode 2 pridavas sa na pretlak nepodoba,to je cervene vino.Nemas ho,ale uvedene ani v rozpise ani v postupe.Pane sefe ,pre nas lajkov treba pisat zrozumitelne.Skuste urobit opravu.

Pridaj komentár k receptu: