Dusený králik s paradajkami a olivami
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. augusta 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
90-120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná osolíme, okoreníme a na oleji opečieme dohneda z každej strany. Vyberieme a na panvicu pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak.
- 2
Chvíľu restujeme, pridáme na kocky nakrájané paradajky a podlejeme bielym vínom. Všetko pripálené zo dna panvice odvaríme a pridáme opečené stehná.
- 3
Pomaly dusíme domäkka. Potom pridáme olivy a už len prehrejeme. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu