Dusený králik s paradajkami a olivami

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 19. augusta 2014
Dusený králik s paradajkami a olivami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 PL
3 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Stehná osolíme, okoreníme a na oleji opečieme dohneda z každej strany. Vyberieme a na panvicu pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Chvíľu restujeme, pridáme na kocky nakrájané paradajky a podlejeme bielym vínom. Všetko pripálené zo dna panvice odvaríme a pridáme opečené stehná.

  3. 3

    Pomaly dusíme domäkka. Potom pridáme olivy a už len prehrejeme. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

ivav
recept mi prišiel vhod, dostala som králika a práve som rozmýšľala, ako ho pripravím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia