Uhorská pečienka

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 22. augusta 2014

Tento recept som objavil, keď sme robili poriadok vecami po starých rodičoch. Je to jednoduchý recept a chuť prirodzená mäsa a zemiakov prepojených zeleninou.

8
porcií
20 minút
príprava
180-200 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
10 ks (veľké)
3 - 4 ks
1 ks
1 ks
250 g
2 ks
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu nastrúhame a cibuľu s cesnakom nakrájame premiešame a časť poukladáme na dno pekáča. Na zeleninu dáme na platy nakrájané mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a naukladáme na mäso a okolo neho osolíme. Tak robíme vrstvy pokiaľ mame mäso a zemiaky. Nakoniec to zalejeme smotanou ak je hustá rozriedime ju trochou cmaru. Dáme piecť do rúry príkrite.

    Uhorská pečienka - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme spočiatku na 200°C asi 30 minút. Potom na 180°C po dobu 150 - 180 minút podľa typu rúry. Môžeme podávať mäso je mäkké zemiaky tiež a chuť je prirodzená. Kto chce si môže k tomu urobiť paradajkovú omáčku. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Zapekané

Diskusia k receptu

aca52
Znie to perfektne, vlastne sa to varí samo... Určite vyskúšam