Foto: kukulienka71
Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky som pokrájala a dala variť do osolenej vody. V inom hrnci som varila súčasne kapustu nakrájanú na rezančeky s rascou. Obe suroviny sa uvarili za rovnaký čas, scedila som ich, kapustu som pridala k popučeným zemiakom.
-
2
Pokrájanú cibuľu som opražila na 1 PL masti, ku koncu som pridala posekanú zelerovú vňať a tiež primiešala k zemiakom s kapustou
-
3
Klobásku som pokrájala na kolieska a spolu s kolieskami rajčiny som ju trocha opiekla na veľkej panvici na zvyšnej masti.
-
4
Hneď som pridala celú zemiakovú masu a rozotrela som ju po panvici. Nechala som ju opekať asi 4 minúty. Celá masa sa nadvihovala, bublala, iste odtiaľ ten názov:-)
-
5
Teraz sa mala masa pomocou taniera otočiť a opiecť aj z druhej strany ako omeleta. Chcela som, aby klobáska a rajčina na spodku teraz vynikli navrchu. Nerátala som s tým, že rajčiny sa mi pripečú tak, že sa masa nedala otočiť vcelku, tak som ju poobracala po kusoch.:-) v recepte sú totiž dve verzie: jedna je len údeninová a druhá rajčinová, kde kúsky rajčín sú zamiešané v mase. Takže zemiakovú zmes necháme poopekať, odparí sa nadbytočná tekutina a vznikne nezameniteľný šmak;-)
-
6
Celú voňavú patlanicu som servírovala pomocou okrúhlej formy,aby to nejako vyzeralo:-) Odhliadnuc od vizáže chuť je skutočne vynikajúca!
PS: ak mozem poradit... ak chces davat watermark do fotky, je estetickejsie ho dat mimo foteny objekt. Ak ho das cez neho, posobi to rusivo.
Neako takto:
Jasne, ze je to nepodstatne, to len taka mala rada ;)