Bublajúca panvica fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. augusta 2014

Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov

3
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
1 ks
2 PL
1 ks
1/2 ks
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky som pokrájala a dala variť do osolenej vody. V inom hrnci som varila súčasne kapustu nakrájanú na rezančeky s rascou. Obe suroviny sa uvarili za rovnaký čas, scedila som ich, kapustu som pridala k popučeným zemiakom.

    Bublajúca panvica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájanú cibuľu som opražila na 1 PL masti, ku koncu som pridala posekanú zelerovú vňať a tiež primiešala k zemiakom s kapustou

    Bublajúca panvica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásku som pokrájala na kolieska a spolu s kolieskami rajčiny som ju trocha opiekla na veľkej panvici na zvyšnej masti.

    Bublajúca panvica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď som pridala celú zemiakovú masu a rozotrela som ju po panvici. Nechala som ju opekať asi 4 minúty. Celá masa sa nadvihovala, bublala, iste odtiaľ ten názov:-)

    Bublajúca panvica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz sa mala masa pomocou taniera otočiť a opiecť aj z druhej strany ako omeleta. Chcela som, aby klobáska a rajčina na spodku teraz vynikli navrchu. Nerátala som s tým, že rajčiny sa mi pripečú tak, že sa masa nedala otočiť vcelku, tak som ju poobracala po kusoch.:-) v recepte sú totiž dve verzie: jedna je len údeninová a druhá rajčinová, kde kúsky rajčín sú zamiešané v mase. Takže zemiakovú zmes necháme poopekať, odparí sa nadbytočná tekutina a vznikne nezameniteľný šmak;-)

    Bublajúca panvica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú voňavú patlanicu som servírovala pomocou okrúhlej formy,aby to nejako vyzeralo:-) Odhliadnuc od vizáže chuť je skutočne vynikajúca!

    Bublajúca panvica (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

megdesign
@kuku to malo mat tvar ako taka velka zemiakova placka? V tom pripade sa mi viac paci tato uprava cez cooking ring. Inak klobasa, zemiaky a kapusta je vdacna kombinacia. Ci uz oddelene na tanieri, alebo ako si dala ty, one block ;)

PS: ak mozem poradit... ak chces davat watermark do fotky, je estetickejsie ho dat mimo foteny objekt. Ak ho das cez neho, posobi to rusivo.

Neako takto:


rea1
Anglický Bubble and squeak. škoda, že sa ti to nepodarilo otočiť ale takto servírované to vyzerá veľmi chutne. robievam občas v pondelok, bubble and... je v podstate také zvyškové jedlo, ovšem, ako vidno, dá sa z toho spraviť aj niečo priam luxusné. recept fajn a úpravu chvááálim. :-))
mata3636
Náhodou, vyzerá to veľmi "šmačne" :-) K to mu uhorkový šalát, mňam. Na sobotu mám obed vymyslený, ďakujem. 5*
kukulienka71
@meg , áno, malo to byť v kuse, ako taká hrubá placka, chcela som tam mať zapečenú klobásku a rajčiny, vyzeralo by to dobre:-) použila som tú obruč, aby to malo formu, ono to potrhané jedlo nevyzerá totiž moc efektne. Ani mne sa nepáči nick cez foto jedla, ale je to z bezpečnostných dôvodov, počula som, že viacerí pochodili, ke´d si našli svoje fotky s receptami na iných blogoch, stránkach, tak mi poradili takto, aby sa to nedalo z okraja fotky odstrihnúť. Ale vidím, že šikovnejší si poradia, si to preonačil aj tak:-D, @rea1 , som rada, že to poznáš, áno, v podstate sa tam využijú aj zvyšky:-) Ja by som asi nikdy sama od seba popučené zemiaky s hlávkovou kapustou takto nekombinovala, ale veľmi ma tá chuť prekvapila, tobôž, že je tam zelerová vňať a je to pripečené, veľmi sa mi to páčilo. Ďakujem vám pekne za pochvalu úpravy, potešilo:-)
havino
zaujímavé, zemiaky takto s kapustou, nič podobné som nejedla, ani nepiekla, páči sa mi to, prisam vačku, urobím a @megdesign ti dobre radí, aj ked nie je to podstatné, ale vkusnejšie je tvoj nick mimo jedla, peknejšie to je :-)
megdesign
@kuku veru veru... ak je sikovny grafik, retus nieje problem. Ja som sice robil grafika pre jednu reklamku kedysi daaaavno a nie som "pan grafik" /este k tomu nemam na tomto PC nainstalovany Photoshop, len CorelDraw/, ale ked sa chce, vsetko sa da ;)

Jasne, ze je to nepodstatne, to len taka mala rada ;)
ivav
@kukulienka , v sobotu to na "stopro" vyskúšam... ja mám knižočku "Recepty zo zemiakov", ale bublajúca panvica v nej nie je... v bode 6 ma pobavil priliehavý názov "patlanica" a náhodou, vizáž je až-až v poriadku
kukulienka71
@havino , @frezia68 , @marianne , @medovnicek , @ivav , potešili ste ma svojím záujmom, verím, že vám bude chutiť;-) moja studnica nápadov zo zemiakov je tu, odtiaľto boli aj citrónové zemiaky k pečenej pražme, sú tu vynikajúce lacné jedlá z celého sveta a krásne, "žravé" fotky:-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia