Foto: marosinho
Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby. Výsledok mi naozaj veľmi chutil.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na recept použijeme kvalitné filety z tresky, nie lacné filé, pretože by nám z toho nevzniklo nič chutné. Filety umyjeme, nasolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Na panvici si zohrejeme olivový olej, na ktorom rybu opražíme z oboch strán. Ku koncu tepelnej úpravy rybu posypeme cesnakom nasekaným na drobné kúsky, petržlenovou vňaťou a chilli papričkami, z ktorých vyberieme jadierka.
- 2
Fazuľu zmiešame s kukuricou a cibuľou nasekanou na malé kúsky. Do salsy pridáme limetkovú šťavu a olivový olej.
- 3
Ak máte hotovú rybu aj fazuľovú salsu, môžte podávať. Ak by vám nestačila ako príloha fazuľa, kľudne môžte rybu jesť aj so zemiakmi. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Salsa je špan., tal. a ar. slovo označujúce omáčku
vidis tam niekde omacku?
en.wikipedia.org/wiki/Salsa_%28sauce%29...