Foto: izabella929
Ešte raz tento rok čerstvé dubáky...netradične ako perkelt...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dubáky ....očistila, umyla..-pokrájala na kocky....dala zovrieť vodu a chvíľku nechala prejsť varom...potom som ich nechala odkvapkať...
-
2
na rajnicu som dala bravčovú masť, pokrájala cibuľu a nechala opražiť...
-
3
pridala som pokrájané dubáky..
-
4
osolila , okorenila, pridala červenú papriku a dobre pomiešala...
-
5
pokrájala som papriku a paradajky a pridala som do perkeltu a nechala povariť..
-
6
keď boli dubáky hotové, paprika a paradajky uvarené...jedlo som dochutila a odstavila...medzi tým som dala uvariť zemiaky na mesiačiky....
-
7
všetko som uložila na taniere a ozdobila zeleninou...ja tento perkelt najradšej mám s chlebíkom a ryžou...dnes som urobila so zemiakmi...prajem dobrú chuť.....
-
8
ešte niečo pre potešenie duše...
-
9
vodopád bielych kvetov..
-
10
a ešte modrá ježibaba...
Ale zato syn mal tohtorocny kapitalny ulovok /zatial/: