Dubákový perkelt fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. augusta 2014

Ešte raz tento rok čerstvé dubáky...netradične ako perkelt...

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti
4
3
príloha:




Postup

  1. 1

    Dubáky ....očistila, umyla..-pokrájala na kocky....dala zovrieť vodu a chvíľku nechala prejsť varom...potom som ich nechala odkvapkať...

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na rajnicu som dala bravčovú masť, pokrájala cibuľu a nechala opražiť...

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som pokrájané dubáky..

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    osolila , okorenila, pridala červenú papriku a dobre pomiešala...

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokrájala som papriku a paradajky a pridala som do perkeltu a nechala povariť..

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď boli dubáky hotové, paprika a paradajky uvarené...jedlo som dochutila a odstavila...medzi tým som dala uvariť zemiaky na mesiačiky....

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    všetko som uložila na taniere a ozdobila zeleninou...ja tento perkelt najradšej mám s chlebíkom a ryžou...dnes som urobila so zemiakmi...prajem dobrú chuť.....

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ešte niečo pre potešenie duše...

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vodopád bielych kvetov..

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a ešte modrá ježibaba...

    Dubákový perkelt (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

daguska
Pekné,super.Nám babicka robievala paprikás.No,jedna báseñ.
afataga
vyborne vyuzitie hub, robievam podobne, tiez huby nepredvaram, aj ja to mam najradsej s chlebom, dohodli by sme sa :-)
kecemis
Dobre si pripravila hubovy den. oci sa potesili a dusa tiez pookriala pri pohlade na tie kvietky. Este aj ta jezibaba vyzera milo.
babkamt
Super si navarila. Dávam ti 5* Práve mi syn doniesol dubáky a suchohríby. Rozmýšľam, ako ich upravím. Z predošlej dávky 22 ks dubákov som usušila na zimu.
kukulienka71
Iste by som zjedla všetko, čo si mala v kastróli, mám veľmi rada huby na šťave. A najlepšie s kolienkami!!! 5*:-)
3sandra3
dubáčiky by som si dala... krásne to vyzerá.... kvietky sú nádherné
gubics
Závidím vám energiu,že môžete chodiť na huby. Ja po ťažkom úraze už nemôžem,nevládala by som chodiť po lese. Kedysi som hubárčila, ale to už bolo dávno. A nechcem kupovať huby na trhu,lebo neviem, či boli prekontrolované hubárskou kontrolou.
micanela
juj, krasa - huby mam velmi rada ale nemozem ich zo zdravotnych dovodov jest tak len tisko zavidim
ivav
Výborný perkelt, ja ho mám najradšej s chlebom. Veľmi chválim biely vodopád a modrú ježibabu.
frezia68
Huby nemusím jesť,len veľmi rada zbieram.Ale recept chválim a kvety zo záhrady super pekné :-)
havino
ako hundrem na to množstvo hub čo moj nosí, ale toto lubim a veľmi, podobne varím, huby nepredváram, zajedáme s chlebom len, super si navarila
megdesign
@bella No ako vidim, aj ty mas hubovu sezonu ako ja :D Denne 2x chodime do lesa a stale plne kose :D Nasusene mame uz dva 3litrove pohare ;) U nas suchohriby, kozaky, zabaky, modraky.... dubakov malo. Naslil sme len tri malinke /zatial/

Ale zato syn mal tohtorocny kapitalny ulovok /zatial/:


izabella929
@megdesing...ve ľmi pekne ďakujem za tvoj komemntáre.-) máš milučkého a usilovného synčenka...je zlatý, že chodí s tebou do lesa a učí sa rozpoznávať hríby...
izabella929
*Všetci ste ma potešili vašimi milými komentármi k receptu...Ďakujem vám veľmi pekne...)
saashka
Dakujem za napad! Hned som to aj uvarila. Sice na olivovom oleji, s obycajnymi hnedymi hribikmi z obchodu, a s cestovinou (co dom dal), ale chutilo to velmi dobre. Mnam! Zaradujem do pravidelneho repertoaru.
marika21
Len ticho závidím tie koše hríbov. To sú fantastické jedlá, kde sa hríby pridajú. Tá vôňa. Ten kto to všetko musí očistiť, pripraviť, tak tomu to nevonia.buďte radi, že si môžete aj vysušiť, zavariť, zamraziť. Zima je dlhá. Kapustnica s kúpených a svojich hríbov usušených, tak to je iná chuť. Určite to krajšie vonia pri príprave.