Kaťák od mojej sestry

finczi - fotkaFinczi, 23. augusta 2014 20:54
Ďalšie recepty »
 Kaťák od mojej sestryFoto: finczi

Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov znamená, ale veľmi mi to chutí. Myslím, že bude aj Vám...

2 - 3
porcie
15 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

1 pár (z jedneho kurčaťa)
2 - 3 ks
1 ks
1 ks
2 - 3 PL
1 dl
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie prsia si očistím, umyjem a nakrájam si ich na prúžky, alebo kocky /ako sa rozhodnem/. Jednu veľkú cibuľu nakrájam, usmažíme na masti /Vy na tuku podľa Vášho výberu/ do sklovita, pridám pripravené mäsko, premiešam a podusím, kým sa ,,zatiahne do biela". Posolím, opeprím, premiešam a pridám pokrájané paradajky, papriku na prúžky, premiešam a nechám podusiť asi 10 minút.

     Kaťák od mojej sestry - obrázok 1
  2. 2

    Podlejem vriacou vodou podľa toho, koľko chcem šťavy, ja zvyknem toľko, že voda zakryje mäsko. Varím asi 30 minút. Potom prilejem asi 1 dcl sladkého kečupu /najlepšie domáceho; kto má rád pikantné jedlá, pridá pikantný/ Povarím ešte asi 10 minút, ak treba dochutím ešte soľou, peprom. Podávam najradšej s ryžou s petržlenovou vňaťou, ale je to chutné aj s kolienkami. Ak sa toto jedlo robí z bravčového mäsa, alebo z hovädzieho, musí sa dusiť dlhšie, kým sa pridá spomenutá zelenina /tento dodatok je pre začínajúcich kuchárov-kuchárky/. Sestra mi poradila, nech to urobím nabudúce tak, že týmto jedlom naplním zemiakovú placku, no a toto určite vyskúšam niekedy nabudúce. Takže sestrička - vďaka za rady!

  3. 3

    ...a veľmi sa teším z mojej balkónovej petržlenovej vňate...

     Kaťák od mojej sestry - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist