Kaťák od mojej sestry

finczi - fotkafinczi, 23. augusta 2014
 Kaťák od mojej sestry
Foto: finczi

Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov znamená, ale veľmi mi to chutí. Myslím, že bude aj Vám...

2 - 3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pár (z jedneho kurčaťa)
2 - 3 ks
1 ks
1 ks
2 - 3 PL
1 dl
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si očistím, umyjem a nakrájam si ich na prúžky, alebo kocky /ako sa rozhodnem/. Jednu veľkú cibuľu nakrájam, usmažíme na masti /Vy na tuku podľa Vášho výberu/ do sklovita, pridám pripravené mäsko, premiešam a podusím, kým sa ,,zatiahne do biela". Posolím, opeprím, premiešam a pridám pokrájané paradajky, papriku na prúžky, premiešam a nechám podusiť asi 10 minút.

     Kaťák od mojej sestry - obrázok 1
  2. 2

    Podlejem vriacou vodou podľa toho, koľko chcem šťavy, ja zvyknem toľko, že voda zakryje mäsko. Varím asi 30 minút. Potom prilejem asi 1 dcl sladkého kečupu /najlepšie domáceho; kto má rád pikantné jedlá, pridá pikantný/ Povarím ešte asi 10 minút, ak treba dochutím ešte soľou, peprom. Podávam najradšej s ryžou s petržlenovou vňaťou, ale je to chutné aj s kolienkami. Ak sa toto jedlo robí z bravčového mäsa, alebo z hovädzieho, musí sa dusiť dlhšie, kým sa pridá spomenutá zelenina /tento dodatok je pre začínajúcich kuchárov-kuchárky/. Sestra mi poradila, nech to urobím nabudúce tak, že týmto jedlom naplním zemiakovú placku, no a toto určite vyskúšam niekedy nabudúce. Takže sestrička - vďaka za rady!

  3. 3

    ...a veľmi sa teším z mojej balkónovej petržlenovej vňate...

     Kaťák od mojej sestry - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Oprážané

Diskusia k receptu

majtika
Teraz som to spravila na obed...výborné, trošíčka som urobila pikantnejšie, ale tak to mám rada. Troška som pridala dve malé lyžičky cukru, tak ako sa dáva do paradajkovej omáčky, tak to trocha oživilo chuť. A do omáčky som nakrájala čerstvú bazalku...taký italský spôsob. :D

Zaujímavé video z archívu TV Varecha