Šalát s rukolou a granátovým jablkom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 19. augusta 2014

Také netradičné spojenie chutí, ale celok je celkom harmonický a hlavne rýchly a nenáročný...Inšpirácia web kitchenette...

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

150  g
80  g
1  ks
Zálievka:
2 cl
2 cl
2 cl
Príloha:




Postup

  1. 1

    Šalát a rukolu umyjeme a osušíme...

    Šalát s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Granátová jablko rozdelíme na polovicu, odrežeme korunku a oddelením jednotlivých plátov povyberáme jadierka...v kuchyni to bude vyzerať ako po nejakom ohavnom trestnom čine...

    Šalát s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jadierok je vcelku dosť, dohromady som zmiešala len šaláty, tekvicové semienka a jadierka granátového jablka som prisýpala pri podávaní...

    Šalát s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sirup, olej, ocot, soľ, korenie dobre zmiešame a máme hotovú zálievku...

    Šalát s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K hotovému šalátu som poopekala kuracie kúsky, ale môžete k nemu ugrilovať syr, alebo naozaj to čo Vám chutí...málo roboty a vcelku zaujímavý šalát...

    Šalát s rukolou a granátovým jablkom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

safran
aj s grilovaným syrom halloumi, mozzarellou alebo kozím syrom to môže byť fajn... vďaka za inšpiráciu :-)
a toto poznáš?



daguska
Akurát som cítala o granátovom jablku.Je plné skvelých a pre telo prospesných látok.Super.Aspoñ ho hned vyskúsam v nejakej inej forme,ako samotné.
zuzanka1367
@izabella929 ďakujem, @safran nepoznám...možno by to bol menší krvák:-) ja som si dala mäso, dcéra halloumi, obe variácie chutili...@daguska dnes sme potom mali rovnaké granátové myšlienky :) , vyskúšaj...
elixir
Parádne jedlo, namiesto kuracieho si dám syr halloumi, pekný tip. :) Si veru uložím.
evanaaa
Šalátik si síce robiť nebudem, ale by ma zaujímali tie jadierka, ja som si ich vytriasla do misky, myslela som, že sú mäkké a dajú sa zjesť, ale ony sú tvrdšie, len sú obalené tou kyslastou dužinou, ale v nie hrubej vrstve, tak som každé jedno cmúľaľa a tvrdé zrnko vypľula, preto ma zaujíma, ako sa vlastne jedia, celé asi nie? A čo je vlastne jedlé, tá dužina?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia