Kuracie rolky s hubovou omáčkou fotorecept

havino - fotkahavino, 17. augusta 2014
Kuracie rolky s hubovou omáčkou (fotorecept)
Foto: havino

Jednoduchý obed, alebo večera.

60 minút
príprava

Suroviny

 (vykostené stehná)
1 rovná PL




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso, mala som aj prsia, aj stehná, jasné, že kuracie, svoje mi zostali :-) narežeme na plátky posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom, kto neuznáva, nedá, mám domáci, viem čo v ňom je a hlavne z paradajok čo aj chutia, ako paradajky, následne poukladáme plátky šunky, plátky syra, zatočíme do roliek, upevníme ihlicami, páratkami. Plniť sa dá podľa chuti. Neplnila som ničím špeciálnym, nech sa chute nebijú s hubami.

    Kuracie rolky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rolky opečieme na oleji z každej strany, preložíme do pekáča. Vo výpeku z mäsa osmažíme cibuľu a pridáme už vopred som mala namočené a predvarené sušené huby, vodu z nich nevylievame. Hubovú zmes ochutíme, mletou červenou paprikou, mletou rascou, štipkou kajenským korením, osolíme a zalejeme odloženou vodou z húb.

    Kuracie rolky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hubovou zmesou prelejeme rolky na pekáči, tak, aby mäso nebolo celé ponorené. Pridáme vetvičky tymiánu a ešte z vrchu pre farbu poprášime mletou červenou paprikou a mletou rascou. Pekáč prikryjeme a dáme piecť do rúry.

    Kuracie rolky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa rúra vyhriala a piekla ubehlo asi 30 min. Z pekáča som šťavu zliala do kastróla, doliala smotanu, dala som polovicu z 2 dcl kelímku, chcela som zachovať hubovú chuť, čiže neriediť ju príliš, len zjemniť smotanou a zahustila no nech rovnou polievkovou lyžicou špaldovej múky. Po zahustení som pridala kúsok masla. Pre niekoho by obed bol hotový, po pridaní smotany, poprípade zredukovať omáčku, no len to by museli byť všetci a včas na obede. Takže to u nás nehrozí a každý musí mať dostatok šťavy na tanieri, nie riedkej vody, preto zahusťujem, či škrobom, či múkou, či zemiakom, podľa druhu jedla. Bohužiaľ, tak to u nás chodí. Nové móresy nehrozia. Do hotovej omáčky preložíme rolky, z ktorých medzi časom odstránime ihlice, necháme minútku, dve prevrieť, prehriať a môžme podávať.

    Kuracie rolky s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
Za úprimne a vkusne spracovaný recept 5*. Úvodné foto sa priam núka, veľmi chutne si navarila. Hubovú omáčku by som si dala aj o polnoci a tie rolky vyzerajú moc pekne. Celé mi to vonia človečinou;-)
zuzanka1367
Dnes si tu nejdem vybrať čo by sa dalo skorej na tanier naložiť, vábivé..lákavé...
zolik
Velmi pekne jedlo. Omackovi sme aj my. Ukladam a urcite v najblizsej dobe vyskusam. Pekny vecer.
katka78
Ani ja sa nebudem na nič hrať, mať ten tanier z úvodného obrázku teraz pred sebou, neváham ani minútu. Dáma-nedáma, viem koľko je hodín, no a čo? :-)
tiginko
vyzerá to výborne Táni, ale aj tak ma trochu zožiera závisť, že sa viete dostať k čerstvým hubám. Jedna s druhou sa tu pretekáte a neberiete na nás z dolniakov žiadne ohľady! Inak nie som vôbec závistlivý človek, ale toto ma fakt štve... mala by som ísť asi na nejakú terapiu :-)
tatranka
Tánička,toto je recept na moju nôtu.Krásny,svieži,chutný.Fotografia hodná odborníka. Krásne.5*
rea1
vyzerá to krásne a chutne a recept je mi inšpiráciou na dnešné varenie. včera syn vyrábal dubákovú omáčku k dančiemu stehnu ale keďže sa všetko zjedlo a krásne dubáky ešte ostali, spravím večeru podľa tvojho receptu. normálne sa už teším. :-)
afataga
no veru mnam, mnam si navarila, ci napiekla, ci co, na to zahustovanie mam iny nazor, no ale ked mas doma takych stavnatych stravnikov, asi sa neda inak a chvalim, ze nevylievas vodu z hub, ved tam je ta chut, skoda by jej bolo
havino
@zolik , dakujem
@katka :-) asi tak veru nejak, sú aj slabé chvíle
@tiginko , jezus mária, šak ťa nechcem zožierať:-), už si mala byť tu hornákoch a s mojim s košmi na huby ísť, neviem na čo čakáš :-)
@tatranka , verím a poznám Tvoje chute, ako u nás, aj my také nie až moc prenovené, aj ked inovácií sa tu nik nebráni, nuž len odtal potál :-)
@rea teší ma, že podľa vašej chuti, dakujem
@afataga , ved ja viem, že ty vieš a rozumieš, ale inak sa tu ozaj nedá a vodu z húb vyliať? ná čosi, toľká škoda, dakujem
ywett
úvodné foto je krásne a recept lákavý
palec hore ;-) ...toľko krásnych receptov som omeškala
daguska
Naozaj lákavo vyzerajúce.A urcite velmi chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia