Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. augusta 2014
Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi Zobraziť celý popisVäčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi a chuťovými zvykmi cudzích národov.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (časť hovädzieho stehna)
z 1 pomaranča
z 1 pomaranča
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájané na steaky osolíme, okoreníme a naložíme do pomarančovej šťavy s nasekanou čili papričkou a trochou oleja. Necháme odležať.

  2. 2

    Po odležaní mäso opečieme z každej strany podľa toho, ako ho chceme mať prepečené (najlepšie je medium rare).

  3. 3

    Hotové steaky odložíme a necháme odpočinúť, aby z nich nevytiekla šťava. Potom mäso nakrájame na rezance a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia