Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou
Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň....
Zapekaná klobása s kyslou kapustou a so zemiakmi
Zima, zabíjačka a sudová kapusta patria k sebe.
Ochucené kuřecí řízky v těstíčku z kukuřičné mouky
Protože jíme zdravě, tak milujeme řízky a musí být smažené na sádle. Nevíme jak dlouho...
Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...
Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...
Bravčový tokáň so zeleným hráškom
Slaninu nakrájame na malé kocky a osmažíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ...
Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku...
Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke
Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Placky s kuracím soté pripravujem sporadicky, sú vynikajúce.
Divina na smotane
Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je...
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...
Falafel s červenou repou
Falafel s červenou repou je príjemným spestrením tradičného falafelu. Cvikla fašírky pekne zjemňuje a zvláčňuje...
Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...
Nebíčkový bryndzový podplamenník
Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...
Dolky babky Janky
Dolky babky Janky som nazvala preto, lebo ich robievala moja babička a sú najlepšie na svete....
Bulgur pilav s kuracím mäsom
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú...
Kuracie závitky s prekvapením
Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, ...
Kuracie prsia s kokosovým mliekom
Receptov na kuracie prsia nikdy nie je dosť. Jeden z nich Vám prinášam aj ja...
Hubové palacinky plnené špenátom
Recept ma upútal na stránke o varení. Páčila sa mi fotografia od @D. Machalovej, ...
Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom,...