Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 19. novembra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, cícera či sóje sa skrýva sila aj zdravie. Zobraziť celý popisNepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, cícera či sóje sa skrýva sila aj zdravie. Teda vlastne na stovky chutných jedál premenená energia, bielkoviny, vláknina; lacné a dostupné po celý rok. Dobrý kuchár sa učí z ich skúseností a vždy pridá aj nápady navyše.
porcie
príprava
Suroviny
| 800 g (2 konzervy) scedený |  | 
| 200 g |  | 
| 1 PL |  | 
| hrsť (lístky nakrájané nahrubo) |  | 
| 2 ks (nakrájaná najemno) |  | 
| hrsť (lístky nakrájané nahrubo) |  | 
| 1 KL |  | 
| 1 KL |  | 
| podľa chuti |  | 
| 2 strúčiky (nakrájaný na plátky) |  | 
|  | |
| 400 g |  | 
|  | |
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    V panvici na oleji opečieme horčičné semienka asi minútu, potom pridáme fenikel, čili a cesnak. Restujeme asi tridsať sekúnd. 
- 2
Potom pridáme scedený cícer, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť v miske. Primiešame jogurt, citrónovú šťavu, cibuľku, mätu, bazalku a osolíme. 
- 3
Lososa nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s olejom. Kúsky lososa rozložíme na šalát a ozdobíme bazalkou. Tiež lososom:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu