Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 19. novembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, cícera či sóje sa skrýva sila aj zdravie. Zobraziť celý popisNepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, cícera či sóje sa skrýva sila aj zdravie. Teda vlastne na stovky chutných jedál premenená energia, bielkoviny, vláknina; lacné a dostupné po celý rok. Dobrý kuchár sa učí z ich skúseností a vždy pridá aj nápady navyše.
porcie
príprava
Suroviny
800 g (2 konzervy) scedený |
|
200 g |
|
1 PL |
|
hrsť (lístky nakrájané nahrubo) |
|
2 ks (nakrájaná najemno) |
|
hrsť (lístky nakrájané nahrubo) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky (nakrájaný na plátky) |
|
|
|
400 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
V panvici na oleji opečieme horčičné semienka asi minútu, potom pridáme fenikel, čili a cesnak. Restujeme asi tridsať sekúnd.
- 2
Potom pridáme scedený cícer, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť v miske. Primiešame jogurt, citrónovú šťavu, cibuľku, mätu, bazalku a osolíme.
- 3
Lososa nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s olejom. Kúsky lososa rozložíme na šalát a ozdobíme bazalkou.
Tiež lososom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu