Ryžový nákyp
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp nielen pre športovcov

mirian4 - fotkamirian4, 17. novembra 2018
Ryžový nákyp nielen pre športovcov
Foto: mirian4

Všetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto sacharidovo - bielkovinových jedál... A keďže je sobota máme bezmäsitý deň Zobraziť celý popisVšetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto sacharidovo - bielkovinových jedál... A keďže je sobota máme bezmäsitý deň :-)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (guľatá)
5 ks
0,2 dcl
0,3 dcl
1 bal.
6 PL
1/4
500 g (mrazené)
500 g
štipka




Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu s mliekom, vodou a 1 vanilkovým cukrom, štipkou soli do mäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme 0,5 kg jemného tvarohu a pridáme k vychladnutej ryži; premiešame. Nakoniec pridáme sneh a mrazené ríbezle a zľahka celú masu premiešame, dáme na maslom vymazaný malý plech s vyšším okrajom. Na vrch dáme plátky masla a upečieme do ružova.

  3. 3

    Dobrú chuť ♥

Diskusia k receptu

haji
1/4 másla je myšleno kostka - 250 g? Oceňuji nápad s přidáním tvarohu, dobrý nápad! Ribezle mám v zásobe, tak není co řešit. Díky za fajn receptík, milá @Mirian4.
evanaaa
Podobne robievam aj ja, ale s tvarohom ma nenapadlo, je to dobrý prídavok k ryži, nabudúce naň nezabudnem ho tam dať. Tie ríbezle sú zamiešané v snehu, alebo sú pod ním?
mirian4
1/4 masla je 4-tina z 250 g myslená alebo polovica z malého masla 125g
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia