Ryžový nákyp nielen pre športovcov

mirian4 - fotkaMirian4, 17. novembra 2018 15:34
Ďalšie recepty »
Ryžový nákyp nielen pre športovcovFoto: mirian4

Všetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto sacharidovo - bielkovinových jedál... A keďže je sobota máme bezmäsitý deň :-)

6
porcií
20 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

500 g (guľatá)
5 ks
0,2 dcl
0,3 dcl
1 bal.
6 PL
1/4
500 g (mrazené)
500 g
štipka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme ryžu s mliekom, vodou a 1 vanilkovým cukrom, štipkou soli do mäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme 0,5 kg jemného tvarohu a pridáme k vychladnutej ryži; premiešame. Nakoniec pridáme sneh a mrazené ríbezle a zľahka celú masu premiešame, dáme na maslom vymazaný malý plech s vyšším okrajom. Na vrch dáme plátky masla a upečieme do ružova.

  3. 3

    Dobrú chuť ♥

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist