Ryžový nákyp
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp nielen pre športovcov

mirian4 - fotkamirian4, 17. novembra 2018
Ryžový nákyp nielen pre športovcov
Foto: mirian4

Všetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto sacharidovo - bielkovinových jedál... A keďže je sobota máme bezmäsitý deň :-)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (guľatá)
5 ks
0,2 dcl
0,3 dcl
1 bal.
6 PL
1/4
500 g (mrazené)
500 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme ryžu s mliekom, vodou a 1 vanilkovým cukrom, štipkou soli do mäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme 0,5 kg jemného tvarohu a pridáme k vychladnutej ryži; premiešame. Nakoniec pridáme sneh a mrazené ríbezle a zľahka celú masu premiešame, dáme na maslom vymazaný malý plech s vyšším okrajom. Na vrch dáme plátky masla a upečieme do ružova.

  3. 3

    Dobrú chuť ♥

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Podobne robievam aj ja, ale s tvarohom ma nenapadlo, je to dobrý prídavok k ryži, nabudúce naň nezabudnem ho tam dať. Tie ríbezle sú zamiešané v snehu, alebo sú pod ním?

Pridaj komentár k receptu: