Zeleninové fašírky
Zeleninové fašírky

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

podravka - fotkapodravka, 15. novembra 2018. Komerčný recept.
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Foto: podravka

Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

350 g
450 g
300 g
štipka
1 PL
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.

  2. 2

    Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.

  3. 3

    Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.

  4. 4

    Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.

  5. 5

    Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.

  6. 6

    Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.

  7. 7

    Rada: Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Výborný nápad! Ďakujem za dobrý recept. Môže sa využiť aj zelenina z polievky. Netreba k tomu pridať vajce? Pekný deň prajem.
@Marta23 (16.11.2018 10:44)

samozrejme, že môžete použiť aj zeleninu z polievky. Vajce nie je potrebné, ale ak chcete, môžete ho kľudne pridať :) Pekný deň aj Vám a keď sa Vám recept podarí, tak sa nám pochváľte fotkou :)

Pridaj komentár k receptu: