Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Foto: podravka
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.
- 2
Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
- 3
Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.
- 4
Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.
- 5
Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.
- 6
Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.
- 7
Rada: Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.
Tiež zeleninové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
samozrejme, že môžete použiť aj zeleninu z polievky. Vajce nie je potrebné, ale ak chcete, môžete ho kľudne pridať :) Pekný deň aj Vám a keď sa Vám recept podarí, tak sa nám pochváľte fotkou :)