Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol fotorecept

majkok - fotkamajkok, 17. novembra 2018
Zapekaný karfiol (fotorecept)
Foto: majkok
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 ks
1 ks
6 plátkov
1 bal.
200 g
200 g
500 g




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si všetky ingrediencie a zvyšky, ktoré sme našli v chladničke. V mojom prípade 3 ks baby párky, kúsky salámy, tavený syr, plátkový syr, smotana, strúhanka a vajíčka.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karfiol dáme do misy, vmiešame tavený syr, salámu, korenie a soľ a dobre premiešame.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa nám všetko spojilo, pridáme strúhanku a kyslú smotanu.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom si vymiešanú zmes vlejeme do vymastenej misy z jenského skla.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes zapekáme pri 200 °C asi 20 minút.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom na vrch mierne opečenej zmesi poukladáme plátkový syr a pečieme ďalej asi 15 minút pri zníženej teplote asi 150 °C.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme si variť zemiaky a počkáme kým sa zmes aj syr zapečú.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové jedlo nakrájame na kocky a podávame so zemiakmi.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme podľa chuti kečup, tatársku omáčku alebo čili omáčku.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podáme stravníkom a prajem dobrú chuť.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Všetkým nám chutilo.

    Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

grejsy
To vyzerá lákavo . Prajem dobrú chuť obom vám ( na fotkách ) aj synčekovi aj pánovi kuchárovi:-) asi ockovi je tak ?
radost
Je zbytočné vopred karfiol obvárať..
dávam do misy-na plech-surový..
v rúre sa urobí do mäkka mäso..zemiaky..tak prečo by nie karfiol..??
skúste..
majkok
@Radost (17.11.2018 21:20)

Obvaral som ho, lebo som dával aj strúhanku a smotanu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia