Zapekaný karfiol fotorecept
Foto: majkok
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.
-
2
Pripravíme si všetky ingrediencie a zvyšky, ktoré sme našli v chladničke. V mojom prípade 3 ks baby párky, kúsky salámy, tavený syr, plátkový syr, smotana, strúhanka a vajíčka.
-
3
Karfiol dáme do misy, vmiešame tavený syr, salámu, korenie a soľ a dobre premiešame.
-
4
Keď sa nám všetko spojilo, pridáme strúhanku a kyslú smotanu.
-
5
Potom si vymiešanú zmes vlejeme do vymastenej misy z jenského skla.
-
6
Zmes zapekáme pri 200 °C asi 20 minút.
-
7
Potom na vrch mierne opečenej zmesi poukladáme plátkový syr a pečieme ďalej asi 15 minút pri zníženej teplote asi 150 °C.
-
8
Dáme si variť zemiaky a počkáme kým sa zmes aj syr zapečú.
-
9
Hotové jedlo nakrájame na kocky a podávame so zemiakmi.
-
10
Pridáme podľa chuti kečup, tatársku omáčku alebo čili omáčku.
-
11
Podáme stravníkom a prajem dobrú chuť.
-
12
Všetkým nám chutilo.
dávam do misy-na plech-surový..
v rúre sa urobí do mäkka mäso..zemiaky..tak prečo by nie karfiol..??
skúste..
Ďakujem, áno, tak je. So synom.
Obvaral som ho, lebo som dával aj strúhanku a smotanu.