Zapekané slané palacinky
Zapekané slané palacinky

Palacinky zapekané so šampiňónmi

staja - fotkastaja, 21. novembra 2018
Palacinky zapekané so šampiňónmi
Foto: staja

Zostalo mi pár palaciniek z predošlého dňa a keďže som mala chuť niečo s nimi vymyslieť, vznikli zapečené. Priznám sa, neplánovala som sem recept pridať, ale podarilo sa chutné jedlo, a preto sa chcem podeliť o svoju inšpiráciu. Fotografie neboli plánované, ale aspoň nejaké.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6-8 ks
500 g
200 g
1 ks
 (maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Palacinky nezvyknem sladiť, dám maximálne 1 KL cukru a do každého cesta pridávam trochu soli. Tak boli aj tieto palacinky použiteľné na sladko aj na slano. Pri ich pečení som si niekde tu na Vareche našla pomôcku, potrieť panvicu len servítkou namočenou v oleji, takže neboli ani mastné. Vzniklo tak jednoduché, ľahké a rýchle jedlo.

  2. 2

    Očistené a pokrájané šampiňóny podusíme na cibuľke, zľahka osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a zmiešame s nahrubo nastrúhaným balkánskym syrom. Trochu si z neho odložíme. Ja som mala žirovnický, ktorý nie je až taký slaný, preto som trochu posolila aj šampiňóny. Touto hmotou naplníme palacinky, zvinieme a uložíme do vymastenej zapekacej misky.

    Palacinky zapekané so šampiňónmi - obrázok 2
  3. 3

    Dáme zapiecť do rúry na cca 20 minút, potom ich posypeme zvyškom balkánskeho syra a eidamu. Dopečieme dozlatista.

    Palacinky zapekané so šampiňónmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@Haji , u nás by tiež nezostali, keby boli u nás vnučky, nestíhala by som robiť.
@Mamatata2 , ďakujem za uznanie, nezvykneme plytvať potravinami.
@Monty469 , aj ja mám rada mäsové, ale keď boli šampiňóny a syr, stačilo to na ľahký obed
@Siisa , áno, chutilo a nahovorili ma doma, aby som sem pridala recept, že sa niekto inšpiruje. Tak som fotila posledné zvyšky.
@Jack , doporučujem vyskúšať, sama sa k tomu receptu určite vrátim a ak nezabudnem, doplním aj o lepšie fotky.

Pridaj komentár k receptu: