Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kýtu (stehno) vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme tymiánem...
Kváskový chlebík s viac ako 77 % hydratáciou
Tento chlebík s vysokou hydratáciou potrebuje trochu zručnosti a prefíkanosti, aby bol výsledok dokonalý a cesto...
Jemné turecké rožky
Jemné rožky, z ktorých sa budú tešiť všetci, ktorí majú radi kysnuté koláčiky.
Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....
Naše naj praclíky
Tieto praclíky milujeme celá rodina, robím ich pri každej príležitosti. Recept mám od mojej maminy a troška som si ho upravila podľa seba....
Odpaľovné veterníčky so slanými plnkami
Cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom a so soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až...
Cigánska s domácimi žemľami
Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...
Linecké pečivo
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc v chladničke.
Vanilkové rožteky
Maslo s ostatnými surovinami spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme niekoľko hodín v chlade.
Bezlepkový kváskový chlieb s orechmi
Konečne recept, ktorý mi vyhovuje. Viac receptov som sledovala na YT, odpozorovala a práve...
Plnený hermelín
Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne....
Sardinková nátierka
Určite poznáte nátierku zo sardiniek. A skúšali ste ju s orechami? V tomto recepte sme ich...
Krémové karamelové rezy
Jemné cesto, karamelový krém, šľahačka a karamelová poleva - úžasná kombinácia chutí.
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.
Parmazánové pečivo s olivami
Z uvedených surovin propracujeme těsto a na mírně pomoučeném vále tvoříme podle libosti tvary, do kterých...
Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne
Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...
Paštétky z lístkového cesta plnené kozím syrom
Tieto chutné koláčiky som sa chystala vyskúšať už dávno, ale akosi mi to nikdy nevyšlo, ...
Tekvicové placky
Tekvica je univerzálna surovina, používaná na množstvo rôznych druhov jedál. Jedným z nich sú placky....
Vcelku pečená bravčová krkovička
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.
Minilangoše s troma druhmi peny
Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...
Grapefruitové svieženky
Silvestrovské osvieženie, dnes z červeného grapefruitu. Veľmi chutné, toto ovocie má príjemnú sviežu chuť....
Kapustová polievka
V každom kraji a takmer v každej dedine sa recept na silvestrovskú alebo vianočnú kapustnicu niečím odlišuje....
Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú...
Krémová cesnačka
Zemiaky a cesnak očistíme. Potom nakrájame zemiaky na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku na drobno...
Kuracia nátierka s pórom
Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.
Polomáčané keksíky bez lepku
Bezlepkové linecké cesto vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote postáť asi pol hodinu.
Parmezánové tyčinky
Kto má rád syrové pečivo, určite neodolá týmto skvelým slaným a chrumkavým tyčinkám.