Pečené mleté rezne
Pečené mleté rezne

Mleté rezne s údeným syrom

marienka44 - fotkamarienka44, 23. januára 2021

Chcela som prvýkrát vyskúšať vyprážanie mäsa na plechu v rúre.
Zdroj: toprecepty.cz

11
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (mix bravčové a hovädzie)
220 g nastrúhaný
1 ks posekaná
150-200 ml
podľa chuti
Trojobal:
podľa potreby
trochu
3 ks
podľa potreby
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s postrúhaným údeným syrom, rozdrvenou chilli papričkou, mliekom, soľou a všetko dôkladne premiešame. V pôvodnom recepte boli rezne zo 600 g mletého bravčového bôčika a 300 g údeného syra. Ja som mala len 500 g mletého mäsa mix bravčové a hovädzie z obchodného reťazca. Údený slovenský syr vážil okolo 220 g.

  2. 2

    Mäsovú zmes dáme na noc do chladničky uležať. Druhý deň mäso ešte raz premiešame a mokrou rukou urobíme rezne. Na tvare nezáleží. Obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou údenou paprikou, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.

    Mleté rezne s údeným syrom - obrázok 2
  3. 3

    Papier na pečenie na plechu pokvapkáme olejom, poukladáme rezne a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Počas pečenia raz obrátime. Upečené rezne dáme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

    Mleté rezne s údeným syrom - obrázok 3
  4. 4

    Najlepšia príloha sú zemiaky. Ja som mala zemiaky s mrkvou dusené na masle s rozmarínom. K celému chodu sa veľmi hodila tatárska omáčka. Ako šalát som si zvolila malú porciu kyslej kapusty.

Diskusia k receptu

emdy
Za starého režimu Košiarsky rezeň ktorý bol súčasťou každej kuchyne 💕 trošku kazí výhľad tá Tatárska pre kozmonautov 🙈
babka123
Marienka, narobila si mi chute, veľmi to ľúbim. Ďakujem za inšpiráciu.
1x haji
marienka44
@emdy (23.1.2021 11:08)

:-), ja som sama, takže mi to balenie stačí. Pre mna je to ekonomickejšie ako v pohári, zbytok by som zahodila.
1x emdy
emdy
@marienka44 (23.1.2021 15:08)

Prepáč len som si vŕtol... neodolal som. Ale pravda je že v minulosti som spolupracoval na výrobe dressingov u jedného veľkého výrobcu ( robil sa aj test na trvanlivosť a má to toľko éčok že po otvorení to vydržalo 3 mesiace ako nič) a odvtedy to volám pre kozmonautov
haji
@emdy (23.1.2021 11:08)
Takových kosmických produktů je plno. Když už, tak radši dipík ze zakysané smetany. Polovina se dá upravit na slano a druhá na sladko. Dnes už je kosmická i ta zakysanka, sice čtu složení, ale důvěru mám 50/50.
1x emdy