Karamelové tartaletky
Karamelové tartaletky

Karamelové tartaletky

siuuu - fotkasiuuu, 20. januára 2021
Karamelové tartaletky
Foto: siuuu

Pre milovníkov karamelu. Toto boli moje úplne prvé tartaletky a vznikli vlastne tak nejako náhodou, keď mi zvýšilo karamelové Salko z iného receptu. Nerobím ich často, pretože je to kalorická bomba, ale chuťovo sú úžasné.

7 ks
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 185 °C

Suroviny

Korpus:
100 g zmäknuté
70 g
140 g
35 g
2 ks
Náplň:
3/4 plechovky
150 g zmäknuté
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na korpus zmiesime všetky suroviny do kompaktnej hmoty, dáme do vrecúška alebo vhodnej nádoby a dáme do chladničky minimálne na 30 minút. Následne hmotu rozdelíme na 7 rovnakých častí a každú natlačíme do formičky (ja mám formičky s priemerom 10 cm s nepriľnavou úpravou, tie nebolo treba mastiť a vysypávať múkou - ak máte také, ktoré lepia odporúčam pomastiť trochou masla a vysypať múkou).

  2. 2

    Úplne tenké korpusy mi praskli po vybratí z formičky, preto treba robiť tortičky troška hrubšie. Piekla som v rúre vyhriatej na 185 °C 12 minút. Nechala som cca 10 minút vychladnúť a opatrne som vyklopila - korpusy sú krehké, tak opatrne.

  3. 3

    Na krém vymiešame Salko s maslom, cukrom a kakaom do hladkého krému, ktorým naplníme upečené vychladnuté korpusy. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín a ozdobíme podľa vlastného vkusu.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu