Karamelové tartaletky
Foto: siuuu
Pre milovníkov karamelu. Toto boli moje úplne prvé tartaletky a vznikli vlastne tak nejako náhodou, keď mi zvýšilo karamelové Salko z iného receptu. Nerobím Zobraziť celý popisPre milovníkov karamelu. Toto boli moje úplne prvé tartaletky a vznikli vlastne tak nejako náhodou, keď mi zvýšilo karamelové Salko z iného receptu. Nerobím ich často, pretože je to kalorická bomba, ale chuťovo sú úžasné.
porcií
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Na korpus zmiesime všetky suroviny do kompaktnej hmoty, dáme do vrecúška alebo vhodnej nádoby a dáme do chladničky minimálne na 30 minút. Následne hmotu rozdelíme na 7 rovnakých častí a každú natlačíme do formičky (ja mám formičky s priemerom 10 cm s nepriľnavou úpravou, tie nebolo treba mastiť a vysypávať múkou - ak máte také, ktoré lepia odporúčam pomastiť trochou masla a vysypať múkou).
- 2
Úplne tenké korpusy mi praskli po vybratí z formičky, preto treba robiť tortičky troška hrubšie. Piekla som v rúre vyhriatej na 185 °C 12 minút. Nechala som cca 10 minút vychladnúť a opatrne som vyklopila - korpusy sú krehké, tak opatrne.
- 3
Na krém vymiešame Salko s maslom, cukrom a kakaom do hladkého krému, ktorým naplníme upečené vychladnuté korpusy. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín a ozdobíme podľa vlastného vkusu.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu