Kysnuté pečivo
Kysnuté pečivo

Sladké kysnuté bochníčky s majonézou

marienka44 - fotkamarienka44, 18. januára 2021

Ostal nám zvyšok majonézy z prípravy novoročného zemiakového šalátu a náhodou som našla recept, kde sa pridáva majonéza do kysnutého cesta asi ako náhrada iného tuku. Vyskúšala som z polovičnej dávky a bola som milo prekvapená. Buchtičky sú vhodné na sladké raňajky.
Zdroj: toprecepty.cz

10
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
80 g
110 g
1 ks
asi 170 ml vlažné
20 g čerstvé
60 g
50 g
40 g sekané
3 PL
Na dokončenie:
30 g
1 ks (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kandizovanú kôru a hrozienka umyjeme a namočíme do umu. Necháme nabobtnať.

  2. 2

    V časti vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru s droždím a necháme na teplom mieste vzísť kvások.

  3. 3

    Múku preosejeme so soľou, pridáme zbytok cukru a mlieka, v ktorom rozmiešame žĺtok, ďalej vzídený kvások, majonézu a vypracujeme hladké cesto. Potom doň vpracujeme sekané mandle, kôru a hrozienka.

  4. 4

    Necháme kysnúť v teple asi 1 hodinu. Potom cesto ešte na doske dôkladne prepracujeme a rozdelíme na 10 dielov. Mne vyšlo z polovičnej dávky 6 kusov. Vytvarujeme malé bochníky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme znovu kysnúť. Potom opatrne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ja som použila len bielok z vajíčka do cesta. Posypeme mandľovými lupienkami.

    Sladké kysnuté bochníčky s majonézou - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do predohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatista asi 20-25 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Chlieb a pečivo, Raňajky, Na sladko, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, mně by bochánky chutnaly. Jsi šikulka, milá @marienka44 !