Sladké kysnuté bochníčky s majonézou
	                                    Ostal nám zvyšok majonézy z prípravy novoročného zemiakového šalátu a náhodou som našla recept, kde sa 
pridáva majonéza do kysnutého cesta asi ako náhrada Zobraziť celý popisOstal nám zvyšok majonézy z prípravy novoročného zemiakového šalátu a náhodou som našla recept, kde sa 
pridáva majonéza do kysnutého cesta asi ako náhrada iného tuku. Vyskúšala som z polovičnej dávky a bola som milo 
prekvapená. Buchtičky sú vhodné na sladké raňajky.					                                
					                                
Zdroj: toprecepty.cz	                                
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 110 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| asi 170 ml vlažné | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g sekané | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na dokončenie: | |
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (na potretie) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kandizovanú kôru a hrozienka umyjeme a namočíme do umu. Necháme nabobtnať.
- 2
 V časti vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru s droždím a necháme na teplom mieste vzísť kvások.
- 3
 Múku preosejeme so soľou, pridáme zbytok cukru a mlieka, v ktorom rozmiešame žĺtok, ďalej vzídený kvások, majonézu a vypracujeme hladké cesto. Potom doň vpracujeme sekané mandle, kôru a hrozienka.
- 4
 Necháme kysnúť v teple asi 1 hodinu. Potom cesto ešte na doske dôkladne prepracujeme a rozdelíme na 10 dielov. Mne vyšlo z polovičnej dávky 6 kusov. Vytvarujeme malé bochníky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme znovu kysnúť. Potom opatrne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ja som použila len bielok z vajíčka do cesta. Posypeme mandľovými lupienkami.
                                                    - 5
 Vložíme do predohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatista asi 20-25 minút.
Tiež kysnuté pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu