Sladké kysnuté bochníčky s majonézou
Foto: marienka44
Ostal nám zvyšok majonézy z prípravy novoročného zemiakového šalátu a náhodou som našla recept, kde sa
pridáva majonéza do kysnutého cesta asi ako náhrada Zobraziť celý popisOstal nám zvyšok majonézy z prípravy novoročného zemiakového šalátu a náhodou som našla recept, kde sa
pridáva majonéza do kysnutého cesta asi ako náhrada iného tuku. Vyskúšala som z polovičnej dávky a bola som milo
prekvapená. Buchtičky sú vhodné na sladké raňajky.
Zdroj: toprecepty.cz
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
80 g |
|
110 g |
|
1 ks |
|
asi 170 ml vlažné |
|
20 g čerstvé |
|
60 g |
|
50 g |
|
40 g sekané |
|
3 PL |
|
Na dokončenie: | |
30 g |
|
1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Kandizovanú kôru a hrozienka umyjeme a namočíme do umu. Necháme nabobtnať.
- 2
V časti vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru s droždím a necháme na teplom mieste vzísť kvások.
- 3
Múku preosejeme so soľou, pridáme zbytok cukru a mlieka, v ktorom rozmiešame žĺtok, ďalej vzídený kvások, majonézu a vypracujeme hladké cesto. Potom doň vpracujeme sekané mandle, kôru a hrozienka.
- 4
Necháme kysnúť v teple asi 1 hodinu. Potom cesto ešte na doske dôkladne prepracujeme a rozdelíme na 10 dielov. Mne vyšlo z polovičnej dávky 6 kusov. Vytvarujeme malé bochníky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme znovu kysnúť. Potom opatrne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ja som použila len bielok z vajíčka do cesta. Posypeme mandľovými lupienkami.
- 5
Vložíme do predohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatista asi 20-25 minút.
Tiež kysnuté pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu