Pudingová štrúdľa
Pudingová štrúdľa

Rýchla pudingová štrúdľa s ovocím

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 18. januára 2021

Milujem rýchle a chutné recepty a toto je jeden z nich.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (rolka 275 g)
1 bal.
3 PL
 (množstvo podľa návodu na prípravu pudingu)
 (alebo iné ovocie podľa chuti)
trocha (na potretie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Z mlieka, pudingového prášku a 3 PL kryštálového cukru uvaríme puding podľa návodu na obale. Puding necháme vychladnúť. Nanesieme ho na cesto a do dvoch radov poukladáme višne. Ja som použila 3/4 pudingu, na zvyšku si pochutnal synček?.

    Rýchla pudingová štrúdľa s ovocím - obrázok 1
  2. 2

    Zrolujeme, cesto natrieme rozpusteným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C kým nechytí farbu. Vychladnutú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

evanaaa
Pudingovú som ešte nejedla, ale puding mám rada, tak aj tá štrudla by mi dobre padla. A nemal by sa puding robiť s menším množstvom mlieka, aby bol hustejší? Nevytekal pri pečení alebo aj po ňom?
frommykitchendotcom
@evanaaa (18.1.2021 18:55) ja ináč puding robím s pol litra mlieka a na štrúdlu som použila 400 ml. Bol dosť hustý a nevytekal mi. Ovocie som dala zmrznuté višne, ktoré som rozmrazila a scedila. Výborná sladko kyslá kombinácia.

emdy
Nuž sú veci ktoré sa jednoducho nedajú kombinovať. Cesto zostalo mokrè. Nič ma na tom neoslovilo len tvoja odvaha a nadšenie.
???
1x radost
frommykitchendotcom
@emdy (18.1.2021 20:02) to mi je lúto, fotky čo som pridala k receptu sú z mojej snešnej štrúdle. Dokonca som dala mrazené ovocie a cesto bolo dobré. Možno trebalo dlhšie piecť. Každá rúra je iná. Ja som to piekla 20 min.

1x emdy
emdy
@frommykitchendotcom (18.1.2021 20:18)

Každý experimentuje. Občas to tak vypáli. Ale toto má veľkú vlhkosť a výsledok bude rozpačitý. Nič v zlom ?
1x haji
evanaaa
No, veď práve to som mala na mysli, že si dala miesto 0,5l len 0,4.....tým pádom je puding hustejší.
sovka62

Lístkové cesto sa na spodku nezdvihlo a ostalo tvrdé. Nie je to tvoja chyba, toto sa stane vždy, keď a naň navrství hrubšia vrstva ťažkej mokrej plnky. Ak chceš robiť závin z tohto cesta, skús napr. tirolský. Tm sa pás cesta v strede posype sypkou plnkou len v strede (napr. orechy, mak, strúhanka z piškót) a priamo na tú plnku sa nastrúhajú jablká (nie vopred do misy, zvlhli by), posypú sa cukrom pokvapkajú maslom. Boky cesta sa narežú na šikmé prúžky a poprekladajú sa nad plnkou. Aj v tomto prípade cesto v strede celkom nenaskočí, ale ani neostane mydlové a vrchná vrstva je krásne lístková, krehká.
Všetci skúšame niečo nové, nechcela som kritizovať, chcela som poradiť.
viera1
@frommykitchendotcom (18.1.2021 19:00)

Iste,s ovocím je výborná,lenže vyskúšaj podľa @sovka62 nerolovať,pretože lístkové cesto je preto lístkové,že sa po upeční lístkuje a tebe sa uvarilo,nie upieklo.Na spodok si daj strúhanku z piškótov,na to daj ovocie a popráš pudingom bez varenia (Crème Olé alebo Zlatý klas) a nemusíš ani variť ďalší puding.Len pozor,nedá sa vsypať tento puding do ovocia v mise,v momente sa ti urobí pudingová hrča,pretože prášok vsiakne všetkú vlhkosť.Poklepávaním po ruke len poprášiš vrstvu ovocia.Podobne sa postupuje aj pri tvarohovej plnke,ak necháš plnku chvíľu stáť,cukor ti vytiahne z tvarohu/jabĺk vlhkosť a výsledok ťa nenadchne - nerob si ju dopredu.Konieckoncov,v kuchyni je treba sa poučiť,ak niečo nefunguje podľa mojich predstáv,hľadám iný spôsob.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia