Rýchla pudingová štrúdľa s ovocím
Foto: frommykitchendotcom
Milujem rýchle a chutné recepty a toto je jeden z nich.
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 bal. (rolka 275 g) |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
(množstvo podľa návodu na prípravu pudingu) |
|
(alebo iné ovocie podľa chuti) |
|
trocha (na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Z mlieka, pudingového prášku a 3 PL kryštálového cukru uvaríme puding podľa návodu na obale. Puding necháme vychladnúť. Nanesieme ho na cesto a do dvoch radov poukladáme višne. Ja som použila 3/4 pudingu, na zvyšku si pochutnal synček?.
-
2
Zrolujeme, cesto natrieme rozpusteným maslom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C kým nechytí farbu. Vychladnutú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.
- 3
Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
???
Každý experimentuje. Občas to tak vypáli. Ale toto má veľkú vlhkosť a výsledok bude rozpačitý. Nič v zlom ?
napísala som niečo trošku obšírnejšie-potom vymazala
že-načo
súhlasím..
Lístkové cesto sa na spodku nezdvihlo a ostalo tvrdé. Nie je to tvoja chyba, toto sa stane vždy, keď a naň navrství hrubšia vrstva ťažkej mokrej plnky. Ak chceš robiť závin z tohto cesta, skús napr. tirolský. Tm sa pás cesta v strede posype sypkou plnkou len v strede (napr. orechy, mak, strúhanka z piškót) a priamo na tú plnku sa nastrúhajú jablká (nie vopred do misy, zvlhli by), posypú sa cukrom pokvapkajú maslom. Boky cesta sa narežú na šikmé prúžky a poprekladajú sa nad plnkou. Aj v tomto prípade cesto v strede celkom nenaskočí, ale ani neostane mydlové a vrchná vrstva je krásne lístková, krehká.
Všetci skúšame niečo nové, nechcela som kritizovať, chcela som poradiť.
Iste,s ovocím je výborná,lenže vyskúšaj podľa @sovka62 nerolovať,pretože lístkové cesto je preto lístkové,že sa po upeční lístkuje a tebe sa uvarilo,nie upieklo.Na spodok si daj strúhanku z piškótov,na to daj ovocie a popráš pudingom bez varenia (Crème Olé alebo Zlatý klas) a nemusíš ani variť ďalší puding.Len pozor,nedá sa vsypať tento puding do ovocia v mise,v momente sa ti urobí pudingová hrča,pretože prášok vsiakne všetkú vlhkosť.Poklepávaním po ruke len poprášiš vrstvu ovocia.Podobne sa postupuje aj pri tvarohovej plnke,ak necháš plnku chvíľu stáť,cukor ti vytiahne z tvarohu/jabĺk vlhkosť a výsledok ťa nenadchne - nerob si ju dopredu.Konieckoncov,v kuchyni je treba sa poučiť,ak niečo nefunguje podľa mojich predstáv,hľadám iný spôsob.