Hrnčeková ovocná bublanina
Foto: frommykitchendotcom
Hrnčekový recept, ktorý robím už pár rokov a stále sa k nemu rada vrátim.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 a 3/4 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
3/4 bal. |
|
3 ks |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
podľa chuti |
|
Na plech: | |
na vymastenie |
|
na vysypanie |
|
Postup
-
1
Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor, vanilínový cukor a Palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňami spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu na posypanie.
- 2
Do zvyšku zmesi pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (veľký). Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich dosť.
- 3
Dáme piecť do predhriatej rúry. Keď je koláč taký poloupečený, vyberieme ho a posypeme jemnou mrveničkou čo sme si odložili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme.
- 4
My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej, čo som nechala bokom, niekedy pripravím viac: 6 PL polohrubá múka, 4 PL kryštálový cukor, 2 PL práškový cukor, asi 40-50 g masla. K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.
- 5
Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu