Ovocný koláč
Ovocný koláč

Hrnčeková ovocná bublanina

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 21. januára 2021

Hrnčekový recept, ktorý robím už pár rokov a stále sa k nemu rada vrátim.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrnčeky
1 bal.
1 a 3/4 hrnčeka
1 bal.
3/4 bal.
3 ks
1 a 1/2 hrnčeka
 podľa chuti
Na plech:
 na vymastenie
 na vysypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor, vanilínový cukor a Palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňami spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu na posypanie.

  2. 2

    Do zvyšku zmesi pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (veľký). Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich dosť.

  3. 3

    Dáme piecť do predhriatej rúry. Keď je koláč taký poloupečený, vyberieme ho a posypeme jemnou mrveničkou čo sme si odložili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme.

  4. 4

    My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej, čo som nechala bokom, niekedy pripravím viac: 6 PL polohrubá múka, 4 PL kryštálový cukor, 2 PL práškový cukor, asi 40-50 g masla. K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.

  5. 5

    Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recept je zaradený do kategórií:
  • Ovocné
  • Slovenská kuchyňa
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Koláče
  • Pečené
  • Diskusia k receptu