prazdny

Papriková klobása

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

prazdny

Jaternice s jablkami a slivkami

Bravčové mäso

Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené...

prazdny

Toast rybára z Algarve

Nátierky

Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...

prazdny

Jaternicová omeleta

Bravčové mäso

Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

prazdny

Jelítka a jaternice v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...

prazdny

Pomsta pytliaka Samuela

Hlavné jedlá

Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...

prazdny

Podhrdlina

Bravčové mäso

Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....

prazdny

Francúzske biele jelítka

Bravčové mäso

Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

prazdny

Moravské jaternice

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

prazdny

Domáce jaternice

Bravčové mäso

Mäso voľne varíme, nie celkom domäkka. Pľúca zas varíme tak, aby boli dosť mäkké....

prazdny

Pečené ryžové jaternice

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...

prazdny

Pochúťkové kyslé bravčové nožičky

Bravčové mäso

Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...

prazdny

Dusené bravčové mäso s mozočkom

Bravčové mäso

Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nakrájame a na masti osmažíme doružova. Pridáme nakrájané...

prazdny

Indický dezert Vermicelli Payasam

Dezerty

Tradičný indický dezert.

prazdny

Indická placka Kerala paratha

Bezmäsité jedlá

Tradičné jedlo z oblasti Kerala.

prazdny

Hovädzie bourguignon

Hovädzie mäso

Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

prazdny

Kalerábová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Som rád, že sa varecha napĺňa stále viac receptami s mäsiskom. Na druhej strane ako...

prazdny

Pivné špekáčiky

Bravčové mäso

Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom...

prazdny

Sliepka na karí

Hlavné jedlá

Je to dobrý recept na nedeľňajší obed čiže polievka a druhé.

prazdny

Kurča na pive

Kuracie mäso

perfektný recept

prazdny

Naložený bôčik v marináde

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu tak, že všetky suroviny premiešame a necháme niekoľko hodín odležať v chlade...

prazdny

Ostrá zabíjačková kapusta

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...

prazdny

Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

Bravčové mäso

Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....

prazdny

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi

Bravčové mäso

Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

prazdny

Maslo Ghee

Bezmäsité jedlá

Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

prazdny

Vianočná torta

Torty

Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume...

prazdny

Mangové čatní

Bezmäsité jedlá

Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...

prazdny

Fornetti

Koláče

Toto je recept na moje domáce fornetti. Jedna pani si ho pýtala takže ho píšem pre...

prazdny

Pivovarský tokáň

Bravčové mäso

raz som ho vyskúšal a od vtedy som ho začal varíť

prazdny

Pudingový koláč

Koláče

Tento koláč mám od vzdialenej príbuznej, je ľahký a svieži.

prazdny

Žobrácka kaša

Bravčové mäso

Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso...

prazdny

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Bravčové mäso

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

prazdny

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom

Bravčové mäso

Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

prazdny

Bravčový zabíjačkový „zajac“

Bravčové mäso

Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...