Zelenina na lodičke

sovka62 - fotkasovka62, 25. apríla 2010
Zelenina na lodičke
Foto: sovka62

Toto vlastne ani nie je recept. Je to len nápad ako podať hlavné jedlo na jednom tanieri so zeleninou. Lodičky sa pripravia vopred, pred Zobraziť celý popisToto vlastne ani nie je recept. Je to len nápad ako podať hlavné jedlo na jednom tanieri so zeleninou. Lodičky sa pripravia vopred, pred servírovaním sa už len prenesú na tanier, takže sa kuchárka nezdržuje aranžovaním.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Čínsku kapustu rozoberieme na listy. Vyberieme si listy tvaru lodičky, jeden na každú porciu, ktorú chceme pripraviť. Do listu naukladáme zeleninový šalát a zeleninu, samozrejme každý si vyberie, čo má rád, prípadne čo chutí tým, pre ktorých to pripravuje. Treba len dbať na peknú farebnú kombináciu.

  2. 2

    A takto to vyzerá na hotovom naloženom tanieri.

    Zelenina na lodičke - obrázok 2

Diskusia k receptu

cistinka
Sovka určite ste mali krásnu oslavu s tak bohatými plnými taniermi.
frezia68
Super nápad,ale aj tak by mi bez toho mäska s volským okom až tak nechutilo,už som "prezeleninovaná",dala som sa na zdravú stravu :-)))
sovka62
Frezia, ani mne by to bez mäska veru nechutilo. Preto je na tanieri všetkého po troche, zeleninka, zemiačiky, ryža, mäso, šunka, vajce, francúzska cibuľa. Tanier sa zdá plný, ale človek sa nepreje. (Aj keď som to aj tak nezjedla, stačila mi polovica).
2010
sovka62
Lepsie ako v prvej cenovej plus krasna farebna kombinacia a prezentacia, no a tie druhe doplnky to vyzera na dvojitu porciu.
sovka62
@2010 , veľmi pekne ďakujem za uznanie. Rada sa s jedlom pohrám, aj oči jedia. A porcia to bola jedna, práve tá zelenina vytvára dojem, že je toho na tanieri veľa. Z duše nenávidím, keď mi v reštaurácii kydnú na tanier šalát s nálevom (žiaľ, aj to sa ešte u nás stáva) a nálev steká pod prílohu a mieša sa so šťavou z mäsa..... Z tohto nesteká nič.
honestka
veru lakave, SOVKA, co je prosim ta francúzska cibuľa je to "shallot" (šalotka- alebo ako volate vy taku malu a jemnu cibulku). dakujem
janadelfi
Vyzerá to prudko jedlo, ja vždy vyjem všetku oblohu, mäso a prílohu väčšinou nedojem.... aspoň u mňa v prvom rade jedia oči.... Vďaka za inšpiráciu.
sovka62
@honestka : je to obyčajná cibuľa, ten názov je o príprave. Cibuľa sa ošúpe, pokrája na kolieska, rozoberie na krúžky. Krúžky sa dajú do misy, prisype sa hladká múka a pretrasie sa to, aby sa krúžky obalili múkou. Potom sa do červena opražia v oleji. Je to veľmi chutné, robievam to k bravčovým i kuracím prírodným rezňom a aj k roštenkám, keď nechávam málo šťavy.
frezia68
A vieš čo,Sovka? Dostala si ma a vyskúšam tú lákavú cibuľku,hoci vyprážaná.Ale fajná :-))
sovka62
Neboj, Frezia, veď tej sa na porciu dáva len pár krúžkov.
klaura
krásne, inšpiratívne ... hneď by som si dala tú zeleninku ... :)
frezia68
Tou zeleninkou na šaláte si ma tak inšpirovala,že teraz ju bežne používam a rada :-)))
sovka62
Aj ja ju rada používam, hlavne keď je málo miesta na stole (lebo vždy tam toho chcem mať veľa, tuším mám neznámych ruských predkov). Ušetrím miesto, keď nemusím použiť misky na šalát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia