Recept pochadza od mojej byvalej kolegyne z prace (ospravedlnujem sa ja tu nemam dlzne a makcene)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Velkost hrncekov prisposobte velkosti plechu ktory mate k dispozicii. Zmiesame v miske spolu jeden hrncek maku,muky a praskoveho cukru- takuto zmes si urobime este do dvoch misiek.(spolu budeme mat tri misky zmesi).
- 2
Jablka osupeme ,zbavime jadernika a nastruhame-rozdelime na polovice.
- 3
Na vymasteny a mukou vysypany plech navrstvime rovnomerne zmes z jednej misky a rukou popritlacame na to rovnomerne rozvrstvime asi pol kila struhanych jablk. Na ne potom rozvrstvime zmes z dalsej misky a popritlacame a zase jablka a nakoniec zmes z poslednej misky. Po vrchu poukladame nakrajane maslo(krajame na asi tri mm hrube platky) a dame piect. Ak mame vacsi plech tak pridame maslo tak aby cely plech bol rovnomerne pokryty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A za mäkcene sa nemas preco ospravedlnovat. Ved za PC nemözes. Ako by sa potom museli ospravedlnovat ti, co robia gramaticke hrubky. Ale tie ,predsa ,recept neovpyvnia, nie ?
Nedavno som takto vyskusala recept na sypany tvaroznik moc som tomu neverila a teraz patri medzi nase oblubene ...
Pozdravujem ta, a zelam peknu nedelu- my ju tu mame dnes so snehovou prikryvkou asi 10 cm brrrr. jar nie a nie prist....
Čiže na prípravu potrebujeme všetko 3 - krát? K maku a jablkám sa ešte hodí škorica. Taká trojkombinácia je chutná a zdravá.