Mrkva s chrenom

bambulka51 - bez fotkybambulka51, 22. apríla 2010

Podáva sa k mäsovým jedlám.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

4 PL
20 dkg
125 dl




Postup

  1. 1

    Mrkvu jemne nastrúhame ,zmiešame s chrenom a rozriedime octovou zálievkou.Mrkvový chren podávame k varenému hovädziemu mäsu,studenému pečenému mäsu,fašírkam a podobne.

Diskusia k receptu

oblizprst
Ja používam namiesto mrkvy cviklu a je to božské a nesmierne zdraviu prospešné.
marlen
oblizprst,
rozdiel je v tom, že cvikla je varená a tu mrkva surová, čo je výborné. do cvikly pridávam aj iné korenie, kvôli tráveniu - klinček, škoricu a rascu .
som rád chrenovým receptom, milá bambulka.
hanina
Ja najčastejšie robím mrkvu s ananásom, potom s jablkom.
@oblizprst teším sa už na cviklu.
@marlen super nápad pridať klinček a škoricu do cvikly - musím vyskúšať! Vďaka!
marlen
to sú stálice mojej chladničky....stačí už iba chrumkavá žemliča, pokvapkaná olivovým olejom a cvikla alebo mrkvička s chrenom, mňam.ke"d nie je chren, postrúham mrkvu a oridám trošku francúzskej horčice - skvelo zasýti a nie je to také kalorické...
bambulka51
Ja robievam cviklu s chrenom,všetko postrúham ,osladím,osolím,naložím do pohárov-uzavriem a dám sterilizovať.Na krátku dobu(15-20)min.Pomalým varom.
bambulka51
@oblizprst najnošie odšťavujem surovú cviklu,čítala som ,že robí zázraky v zdraví.Tak uvidím...zatiaľ som ju pila 2 x.
marlen
@chorvatka , jedávam aj surovú, pokvapkanú citrónom, či balzamikovým octom, ibaže čerstvú a mladú - úzky profil. ked takú dostanem, trošku povarím a jem ako prílohu, mňam......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia