Treska v majonéze

butcher - fotkabutcher, 25. apríla 2010
Treska v majonéze
Foto: butcher

tu je jeden recept pre tých, ktorí majú radi tresku a nemôžu si ju dopriať, lebo nežijú na Slovensku.

15 minút
príprava

Suroviny

0,75 kg
3 ks
3 ks
1 ks
1 PL
0,15 l
0,45 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vodu a ocot pomiešame, malo by to byť v pomere 1:3. v tejto kyslej vode povaríme tresku tak 15 min. odstavíme a necháme vo vode do druhého dňa.

  2. 2

    očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom struháku (na tom syrovom), takisto nastrúhame uhorky, cibuľu nakrájame nadrobno a toto všetko dvakrát prelejeme vriacou vodou.

  3. 3

    z tresky vytlačíme všetku vodu, rozdrolíme ju na drobno, takisto vytlačíme vodu zo zeleniny a všetko premiešame. pridáme horčicu, korenie, soľ a premiešame. nakoniec pridáme majonézu podľa potreby.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Slovenská kuchyňa, Šaláty, Studené pokrmy

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
no mrkva a uhorka tam rozhodne idu, ja neviem co ty povazujes za tresku v majoneze, ked tam davas smotanu, tak sa to asi nemoze volat treska v majoneze. a ked si mala doma rybarov, tak to by som chcel vediet kde na zahori chytis tresku.
nakoľlo pochádzam z rodiny "tichých bláznov", mali sme veľakrát rýb plný mrazák a tak som tento recept vyskúšala z kapra, ostrieža aj zo šťuky, chutil trošku inak, bol jemnejší a tiež výýýborný:-)))
1x butcher