Treska v majonéze

butcher - fotkabutcher, 25. apríla 2010
Treska v majonéze
Foto: butcher

tu je jeden recept pre tých, ktorí majú radi tresku a nemôžu si ju dopriať, lebo nežijú na Slovensku.

15 minút
príprava

Suroviny

0,75 kg
3 ks
3 ks
1 ks
1 PL
0,15 l
0,45 l




Postup

  1. 1

    vodu a ocot pomiešame, malo by to byť v pomere 1:3. v tejto kyslej vode povaríme tresku tak 15 min. odstavíme a necháme vo vode do druhého dňa.

  2. 2

    očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom struháku (na tom syrovom), takisto nastrúhame uhorky, cibuľu nakrájame nadrobno a toto všetko dvakrát prelejeme vriacou vodou.

  3. 3

    z tresky vytlačíme všetku vodu, rozdrolíme ju na drobno, takisto vytlačíme vodu zo zeleniny a všetko premiešame. pridáme horčicu, korenie, soľ a premiešame. nakoniec pridáme majonézu podľa potreby.

Diskusia k receptu

2010
butcher
Ja ti odpoviem a odlozim, lebo na Slovensku sa asi cuduju ze taka samozrejmost ako treska moze dakomu chybat.Mi sme experimentovali s barz cim naposledy to bol zralok.Skor to bol dobry rybaci salat ale treska nam nevysla.
Dik
honestka
ja sama robim velmi dobru tresku, priatelia ktori chodia do domova hovoria, ze je na nerozoznanie.
troska mi trvalo najst tu spravny pomer veci a robime si ju hocikedy, hoci tu je velmi popularny a oblubeny podobny majonezovy slat z tuny z konzervy, nas treskovy je predsa len ina mnamka...
verka1
Ja som sa tiež mimo domu snažila spraviť tresku a bol z toho vždy rybací šalát, ako vraví 2010. Aj som sa pídila po recepte z Ryby ale nedopátrala som sa. Asi výrobné tajomstvo
zdezda
nakoľlo pochádzam z rodiny "tichých bláznov", mali sme veľakrát rýb plný mrazák a tak som tento recept vyskúšala z kapra, ostrieža aj zo šťuky, chutil trošku inak, bol jemnejší a tiež výýýborný:-)))
používateľ nemá avatar
dry
dry
Len tresku od KORO z RS neochutnajte, to sa nedá jesť.
ches
Original treska s Ryby sa robila bez mrkvy a z morskych ryb.
TERAZ JU NA SLOVENSKU NAHRADILI SO SLADKOVODNYCH RYB , CO SA NEDA ANI JEST.MYSLIM SI , ZE TAM JE VSETOK ODPAD. UZ DLHE ROKY SI TIEZ ROBIM TRESKU SAMA ALE BEZ MRKVY.
butcher
no keď som ja bol na Slovensku, kúpil som si tresku a celá išla do koša. bol to fakt humus. a mrkva tam rozhodne patrí. veľmi vhodne dopĺňa celý šalát.
filthik6969
dakujem velmi pekne za recept ;) nikdy by ma to sameho nenapadlo.... ;) a zivot bez tresky???? Grazie
kaval
michsamant: Treska sa povie po anglicky cod, codfish, to je treska obyčajná, coalfish je treska tmavá, je ešte viac druhov, treska pollak - pollack, treska škvrnitá - haddocks
1x utilka
lenius
uz viem, co bude zajtra na veceru... juj uz sa mi slinky zbiehaju :) treskaaa...chybas mi :(
hubata
Mala som rybárov a teda tresku som robila: do osolenej vody som dala aj bobkový list - ten robí dobrú vôňu rybe. Ale uhorky a mrkva tam vôbec nejdú. Namiesto majonézy som dávala hustú kyslú smotanu, lenže takú asi nekúpite ako bola voľakedy, takže by som tú majonézu aspoň zriedila kyslou smotanou. Neviem či aj varený ocot nemá inú chuť ako surový - ale to už je vec názoru.

No a potom chýba už len bosniak a kofola.
2010
Tu ste ma inspirovali idem na trh kupit rybu, bude to zase len rybaci salat -skoro treska , ale bude tam aspon tolko masa ako v luxusnej verzii.
butcher
no mrkva a uhorka tam rozhodne idu, ja neviem co ty povazujes za tresku v majoneze, ked tam davas smotanu, tak sa to asi nemoze volat treska v majoneze. a ked si mala doma rybarov, tak to by som chcel vediet kde na zahori chytis tresku.
dadisch
Vďaka za receptík, treska už sa chladí, my sme ju urobili z ryby, čo sa volá bonito listado, je to čeľaď tuniakovitá. Hlavu a zadnú časť sme uvarili na tresku, stredok sme nakrájali na podkovičky a máme to na smaženie na grile. JA Do každého majonézového šalátu pridávam malý kúsok nastrúhaného jabĺčka. V šaláte ho neucítite, ale pridá veľmi dobrú chuť. Nakoniec som tam ešte pridala šťavu z citróna, lebo sa mi to ešte zdalo málo kyslasté. Inak, fantastický recept!
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@butcher ,už sa mi slinky zbiehaju!!!!dala by som si taku dobru tresku,dakujem za recept!!tu v Chorvatsku robia tresku(tu sa vola bakalar)ale z udenej tresky ale je to strasne huste(skor ako neaka pomazanka)inac je tiez dobra-tiez ju lubim ale viac lubim taky dobry treskovy šalat!!!!urcite tvoj vyskušam!!! :)
photostudio99
prave mi kamos z Viedne pisal ze si bol kupit v Petrzalke kilo tresky a nejaky feferonovy salat ku tomu a ja hned hladam recept tu na to a citama vcela veci sa mi nezda ako si ja pametam tresku salat iste tam nejde nic ine okrem majonezy rybu to mam po ruke kazdy den vola sa tu v USA Cod vislovuje sa to Kod skusim to aj ja ved je to tak jednoduche urobit dam vediet neskorej ako som dopadol a z foto :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia