Foto: butcher
tu je jeden recept pre tých, ktorí majú radi tresku a nemôžu si ju dopriať, lebo nežijú na Slovensku.
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
vodu a ocot pomiešame, malo by to byť v pomere 1:3. v tejto kyslej vode povaríme tresku tak 15 min. odstavíme a necháme vo vode do druhého dňa.
- 2
očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom struháku (na tom syrovom), takisto nastrúhame uhorky, cibuľu nakrájame nadrobno a toto všetko dvakrát prelejeme vriacou vodou.
- 3
z tresky vytlačíme všetku vodu, rozdrolíme ju na drobno, takisto vytlačíme vodu zo zeleniny a všetko premiešame. pridáme horčicu, korenie, soľ a premiešame. nakoniec pridáme majonézu podľa potreby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ti odpoviem a odlozim, lebo na Slovensku sa asi cuduju ze taka samozrejmost ako treska moze dakomu chybat.Mi sme experimentovali s barz cim naposledy to bol zralok.Skor to bol dobry rybaci salat ale treska nam nevysla.
Dik
troska mi trvalo najst tu spravny pomer veci a robime si ju hocikedy, hoci tu je velmi popularny a oblubeny podobny majonezovy slat z tuny z konzervy, nas treskovy je predsa len ina mnamka...
TERAZ JU NA SLOVENSKU NAHRADILI SO SLADKOVODNYCH RYB , CO SA NEDA ANI JEST.MYSLIM SI , ZE TAM JE VSETOK ODPAD. UZ DLHE ROKY SI TIEZ ROBIM TRESKU SAMA ALE BEZ MRKVY.
No a potom chýba už len bosniak a kofola.