Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou

Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
4 ks
4 ks
8  plátkov
4 ks
4 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme.

  2. 2

    Nakladáme slaninu, uvarené a nakrájané špargle, na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, šampiňóny. Potom filety zo pstruhov rolujeme a špáradlom spájame.

  3. 3

    V panvici roztopíme maslo a pstruhové rolky z obidvoch strán asi 1–2 minúty opečieme. Potom rolky umiestnime do ohňovzdornej misky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 o C asi na 10 minút. Ozdobíme citrónovými kolieskami.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Špargľa obsahuje draslík a aromatickú kyselinu asparágovú. Pomáha odvodňovať a znižuje krvný tlak. Pozitívne vplýva aj na trávenie a vďaka jej pravidelnému užívaniu možno znížiť riziko rakoviny pečene.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia