Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme.
- 2
Nakladáme slaninu, uvarené a nakrájané špargle, na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, šampiňóny. Potom filety zo pstruhov rolujeme a špáradlom spájame.
- 3
V panvici roztopíme maslo a pstruhové rolky z obidvoch strán asi 1–2 minúty opečieme. Potom rolky umiestnime do ohňovzdornej misky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 o C asi na 10 minút. Ozdobíme citrónovými kolieskami.
- 4
NÁŠ TIP: Špargľa obsahuje draslík a aromatickú kyselinu asparágovú. Pomáha odvodňovať a znižuje krvný tlak. Pozitívne vplýva aj na trávenie a vďaka jej pravidelnému užívaniu možno znížiť riziko rakoviny pečene.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu