Endíviový šalát s pomarančom
Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Endíviu roztrháme nadrobno, nekrájame, aby vitamíny ostali v šaláte. Pomaranče olúpeme a nakrájame na kocky.
- 2
Potom pripravíme dresing: vínny ocot s horčicou, práškovým cukrom, olivovým olejom dôkladne premiešame. Pri servírovaní na šalát prilejeme dresing a ozdobíme pomarančovými kolieskami.
- 3
NÁŠ TIP: Dbajme na to, aby sme dresing dobre rozšľahali metličkou, nech sa v ňom všetky ingrediencie pekne spoja. Nálevu má byť len toľko, aby sa v ňom listy pekne obalili, šalát nesmie plávať v tekutine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu