Endíviový šalát s pomarančom

Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 23. apríla 2010
Endíviový šalát s pomarančom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

400 g
4 ks
8 PL
8 PL
4 KL
4 KL




Postup

  1. 1

    Endíviu roztrháme nadrobno, nekrájame, aby vitamíny ostali v šaláte. Pomaranče olúpeme a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Potom pripravíme dresing: vínny ocot s horčicou, práškovým cukrom, olivovým olejom dôkladne premiešame. Pri servírovaní na šalát prilejeme dresing a ozdobíme pomarančovými kolieskami.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Dbajme na to, aby sme dresing dobre rozšľahali metličkou, nech sa v ňom všetky ingrediencie pekne spoja. Nálevu má byť len toľko, aby sa v ňom listy pekne obalili, šalát nesmie plávať v tekutine.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia