zlota1 nemá fotku

zlota1

«1 2 3 »

Škoricové osie hniezda Škoricové osie hniezda Vaše

Múku vypeme do misy, urobíme jamku, do ktorej dáme trochu cukru, nadrobíme droždie a zalejeme teplým mliekom. Necháme kvások pracovať, ked vykysne ,pridáme ostatné suroviny a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť na teplom mieste, pokial nezdvojnásobí svoj objem.

Jogurtová nepečená torta (fotorecept) Jogurtová nepečená torta (fotorecept) Vaše

Ostali mi maslové sušienky a už ich bolo treba minúť, tak som si vymyslela koláčik.

Zapekané halušky s brokolicou Zapekané halušky s brokolicou Vaše

Ostalo mi veľa halušiek, ktoré boli pôvodne ku kurčaťu na smotane, tak ich bolo treba nejako zúžitkovať)).

Domáce pletenky Domáce pletenky Vaše

Múku dáme do misy,urobíme jamku,do ktorej dáme cukor a prlejeme zohriate mlieko adadrobíme kvasnice.Počkáme na kvások.Keď kvások vzíde,pridáme ostatné suroviny,pozor na soľ,nemá sa stretnúť s kváskom.Cesto dobre vypracujeme,najlepšie na kuchynskom robote,alebo mixérom,treba hniesť 15 minút.Po tomto čase je cesto krásne vláčne,ako vata,nelepí sa.Rozdelíme na 8 častí,tie na ďalšie tri časti každú,vyšúlame valčeky a spletieme do pletienky.

Domáca treska Domáca treska Vaše

Žijem v zahraničí a moja milovaná treska mi veľmi chýba.Preto som dlho hľadala dobrý recept,a tento je ozaj super,preto sa Vami oň chcem podeliť,aby ste aj vy mohli doma urobiť tresku exkluziv bez chemie a sóje,ktorá chutí ozaj skvelo.

Sobíkové muffinky (fotorecept) Sobíkové muffinky (fotorecept) Vaše

Z ingrediencií na cesto si vymiešame hladké cesto, nalejeme do košíčkov na muffiny a upečieme v predhriatej rúre na 180 st. Do cesta môžme pridať aj kokos alebo kakao, podľa chuti, ja som zvolila vanilkové. Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s tukom v obvyklom pomere.

Kokosové hviezdičky Kokosové hviezdičky Vaše

Ingrediencie zmiešame, vypracujeme vláčne cesto, rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme hviezdičky, alebo iné tvary.

Fúkané orechové pečivo Fúkané orechové pečivo Vaše

Ingrediencie zmiešame v mise,ide to pomerne ťažko,ale vysledok stojí za to.Keby bolo cesto veľmi suché pridajte po lyžičkách trošku čistej vody na zvláčnenie cesta,bude sa Vám lepšie pracovať,a aj cesto sa lepšie nafúkne.Malé množstvá cesta roztlačíme do formičiek,ja nemám rožkové formičky,tak som dala do iných,aj také sa zjedia,nevadí nám to.Rúru predhriať na 150 st.a pečieme doružova.Pečivo najskôr nafúkne a potom sa pekne dopečú doružova.Ešte teplé vyklopíme z formičiek,necháme vychladnúť a konce omáčame v roztopenej čokoláde,nariedenej tukom v obvyklom pomere.Formičky netreba vymazávať,pečivo sa pekne dá vyklopiť,nelepí sa.Dobrú chuť.

Mrkvovo-lososová nátierka Mrkvovo-lososová nátierka Vaše

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.Pridáme šľahaný nízkotučný tvaroh,2 lyžice tatarky,alebo ak chcete úplne diétnu pomazánku tak ju nahraďte bielym jogurtom.Pridáme cca pol balenia nepravého lososa,okoreníme a ochutíme tročkou sušeného cesnaku.Nesolíme,pretože lososová drť je slaná.Dobrú chuť.

Čoko kolieska s kávovou plnkou Čoko kolieska s kávovou plnkou Vaše

Uvaríme silnú čiernu kávu do hrnčeka,precedíme a necháme trochu vychladnúť.Do chladnejšej kávy vmiešane žĺtok,postavíme na sporák a za stáleho miešania pridáme hrsť hrubej múky a uvaríme na hustú kašu.Kašu necháme úplne vychladnúť,pridáme zm§knut´maslo a práškový cukor podľa chuti,ja som dala 4 lyžice,nevážila som ho.Hotovú plnku odložíme do chladu.

Bravčové pečené v alobale (fotorecept) Bravčové pečené v alobale (fotorecept) Vaše

Recept vznikol systémom čo dom dal,a zapáčil sa nám.hádam si aj vy pochutíte.Obmeny sú podmienené tým,čo nájdete v špajzi a v chladničke.

Hacksteak Christine (fotorecept) Hacksteak Christine (fotorecept) Vaše

Recept je nemecký,preto aj originálny názov,volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.

Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) Vaše

Je to vlastne koláč na plech,veľmi chutný a jednoduchý, plnky možno ľubovoľne meniť.

Zaváraná ačokča Zaváraná ačokča Vaše

Ačokča je vlastne uhorkopaprika,vhodná na zaváranie,dá sa jesť aj čerstvá,alebo ako zeleninový základ k mäsu.

Falošná škvarková nátierka z fazule Falošná škvarková nátierka z fazule Vaše

Ostala mi fazuľa z iného pokrmu,mala som suchú bielu varenú,ale kľudne sa dá použiť aj z konzervy bez nálevu odkvapkaná.Fazuľu som rozmixovala spolu s horčicou,kečupom a lyžicou masti dohladka.Pridala som nadrobno nakrájanú cibuľu a postrúhala varené vajíčka.Zamiešame,necháme 10 min odstáť,aby sa chute spojili a podľla potreby ešte dochutíme.Masť som dávala kôli konzistencii a aj chuti,nie veľa,záleží aj od množstva fazule,ostatné sa k tomu potom samozrejme prispôsobí.Dobrú chuť.

Brokolicová polievka s hráškovým pyré Brokolicová polievka s hráškovým pyré Vaše

Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky,vložíme do hrnca zalejeme vodou,ale len tolko,aby ledva zakryla brokolicu,pridáme bujón a uvaríme domäkka.Rpzmixujeme tyčovým mixérom,odoberieme trošku polievky do extra nádoby,kde pridáme hrášok bez nálevu a rozmixujeme na hustú kašu.Do polievky prilejeme smotanu,dochutíme podľa potreby soľou,čiernym korením a sušeným cesnakom.Sušený sa hodí lepšie,pretože len podčiarkne chuť brokolice,ale neprerazí.Nakoniec zahustíme hráškovým pyré,necháme prejsť varom a podávame.Dobrú chuť.K polievke sa hodí strúhaný syr,alebo tzv.pečený hrášok(kúpite napr.v lidl),prípadne fritaty.

Morčacia torta (fotorecept) Morčacia torta (fotorecept) Vaše

Mäso umyjeme a osušíme a nakrájame na rezne.Vymastíme a strúhankou vysypeme tortovú formu,alebo silikónovú formu opláchneme vodou.

Rýchla panvička Rýchla panvička Vaše

Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky.Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak,aby boli slíže ponorené a odložíme bokom.

Morčacie stehno na suchohríboch Morčacie stehno na suchohríboch Vaše

Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou,necháme napučať.Mäso umyjeme,osušíme a pokrájame na kocky.


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist