Domáce Baileys

zlota1 - bez fotkyzlota1, 14. decembra 2014
Domáce Baileys
Foto: zlota1

jednoduché a chutné

10 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
500 ml
500 ml (alebo vodka)




Postup

  1. 1

    Salko uvaríme 4 hodiny na karamelové.Oplatí sa ozaj variť,to hotové karamelové nestojí za nič.Vychladnuté konzervy otvoríme a obsah riadne vyškriabeme do misy.

  2. 2

    Z pol litra mlieka uvaríme puding podľa návodu,cukor ale nedávame.Tiež necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutý puding zamiešame ku karamelovej zmesi šľahačom a popri miešaní lejeme alkohol k smesi,podľa chuti,buď rum,alebo vodku.Ja zvyknem aj pol na pol dávať,je to tiež dobré.Všetko dôkladne vymiešajte a nalejte do fliaš.Hotovo)).Dôležité je toto chutné lepidielko nevypiť naraz,inak hlava bolí))Nazdravie.


Diskusia k receptu

jozka2
Je to odlahcena verzia original,urcite dobrej chute.5
zlota1
jasne,ze to neni original,dostala som recept s takymto nazvom,tak ho dalej aj posuvam,nam doma chuti,na sviatky robievam))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia