Foto: zlota1
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Múku a droždie zmiešame.Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi.Vypracujeme cesto,ktoré by malo odpočívať minimálne hodinu,ideálne je však 3 hodiny v chlade.
- 2
Cesto roztlačíme dlaňou a rozvaľkáme natenučko,aspon dva-tri krát po sebe rozvalkať a zvovu zhrnúť,cesto bude vláčnejšie a ostane chrumkavé.
- 3
Trúbu predhrejeme na 250st,musí byť naozaj horúca.Cesto rozvaľkame na hrúbku cca 2-3mm a natrieme naň creme fraiche.Slaninku a cibuľu nakrájame na malé kocky,množstvo nechám na vašej chuti.posypeme po natretom ceste.Vložíme do horúcej trúby a pečieme dozlatova 15-20 min.Po upečení je cesto chrumkavé ako krekry a ozaj chutné.Dobrú chuť.Chutnou obmenou je aj syr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu