Foto: zlota1
40-60
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 ml |
|
1 ks |
|
300 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
200 g |
|
|
|
125 g |
|
|
|
na potretie |
|
(alebo rasca) na posypanie |
|
Postup
-
1
Múky zmiešame v miske,uroíme jamku do ktorej nasypeme cukor,nadrobíme kvasnice a zalejeme teplým mliekom.Počkáme na kvások.Po vykvasení pridáme ostatné suroviny,a zarobíme cesto,ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm,rovnomerne nastrúhame na cesto studené maslo a zemiaky,osolíme,posypeme slaninkou nakrájanou na malé kocky.Preložíme cesto napoly a necháme ešte 20 min kysnúť.Potom rozvaľkáme nanovo na 1 cm hrúbky a vykrajujeme pagáčiky.Poukladáme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme čiernym sezamom,sezamom,rascou,alebo makom a upečieme v rúre vyhriatej na 200 st dozlatova.Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu