Foto: zlota1
4-5
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky.Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak,aby boli slíže ponorené a odložíme bokom.
- 2
Na panvici si rozpustíme maslo,pridáme mrazenú zeleninu,alebo prípadne z konzervy,udusíme do polomäkka.Zatial sa nám napučia slíže v miske,ktoré potom celé aj s vodou pridáme k zelenine,môžme pridat párok,salámu,alebo zbytok z pečeného či vareného mäsa,čo ale nie je podmienka.
- 3
Dobre premiešame,pridáme sójovú omáčku,sáčky s koreninami z polievok,a čilli,alebo štiplavý olej z polievky podľa chuti.Tesne pred odparením všetkej vody pridáme odbalené krabie tyčinky prekrojené napoly,poukladáme navrch slížov,necháme prejsť teplom,čo stačí na úpravu tyčiniek.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu