Foto: zlota1
Ostali mi maslové sušienky a už ich bolo treba minúť, tak som si vymyslela koláčik.
porcií
príprava
Postup
-
1
Sušienky postrúhame alebo pomelieme. Maslo (tuk) rozpustíme a vlejeme do pomrvených sušienok, dobre premiešame a riadne potlačíme na dno tortovej formy, čím si vytvoríme korpus.
-
2
Z mlieka, cukru, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding podľa návodu a vlejeme na korpus. Necháme poriadne vychladnúť.
-
3
Jogurt vylejeme do misy. Želatínu necháme napučať podľa návodu, množstvo želatíny ako na 500 ml tekutiny, teda buď jedno balenie mletej alebo 6 plátkov. Napučanú želatínu opatrne rozpustíme v hrnčeku alebo v mikrovlnke, nesmie sa variť, len aby bola tekutá. Tekutú želatínu všľaháme do jogurtu a odložíme do chladničky, kde krém stuhne, pokým nám vychladne puding na korpuse.
-
4
Na vychladnutý puding navrstvíme jogurtový krém.
-
5
Posypeme strúhanou alebo lámanou horkou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky do druhého dňa .Dobrú chuť. Obmenou môže byť aj ovocie, prípadne nadstavenie torty piškótami medzi krémovými vrstvami.
Diskusia k receptu