Foto: zlota1
Toto jedlo varila mamina pomerne casto keď som bola malá.Milujem ho dodnes
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskor si zarobíme fašírku.Pečivo pokrájame a zalejeme horúcou vodou,alebo mliekom,aby zmäklo.Scedíme a dame do misky,pridáme mäso,vajcia,koreniny,horčicu a cibuľu nakrájanú nadrobno a pretlačený cesnak.Zmiešame na kompaktnú masu.Vymastíme si plech alebo formu a fašírkovú zmes upravíme do tvaru rolády a upečieme.
- 2
Medzičasom si nakríjame alebo nastríhame hlávkovu kapustu,menšia hlávka stačí,na tenke slížiky.Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji,alebo masti.Pridáme kapustu,zalejeme pasírovanymi paradajkami,alebo pretlakom a vodou tak,aby bola všetka kapusta ponorená,pridáme koreniny,soľ a uvaríme domäkka.Dochutíme cukrom,zahustíme zátrepkou s hl.múky a podávame s upečenou fašírkou a chlebom.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podávala som s brav. perkeltom, určite zas niekedy uvarím...
trochu pomenene, kapustu som mal bielu spicatu, takze cela priprava a varenie bolo
hotove za 30 minut. Bez muky a kombinacia paradajkoveho dzusu a cerstvych paradajok.