Foto: zlota1
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Uvaríme silnú čiernu kávu do hrnčeka,precedíme a necháme trochu vychladnúť.Do chladnejšej kávy vmiešane žĺtok,postavíme na sporák a za stáleho miešania pridáme hrsť hrubej múky a uvaríme na hustú kašu.Kašu necháme úplne vychladnúť,pridáme zm§knut´maslo a práškový cukor podľa chuti,ja som dala 4 lyžice,nevážila som ho.Hotovú plnku odložíme do chladu.
- 2
Všetky ingreidiencie na cesto vložíme do misy a vypracujeme hladké cesto,ktoré necháme pol hodinku odpočinúť.
- 3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5mm a vykrajujeme kolečká.Upečieme na plechu vyloženm pečiacim papierom cca 10 min pri 175st.
- 4
Upečené kolečká necháme úplne vychladúť a naplníme kávovou plnkou.Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s cerou.Kolečká máčame v čokoláde a ozdobíme.Ja som použila kávové zrná,kľudne môžte dať navrch lentilky,orech,alebo cukríky,je to na Vás.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
oje na traktor - si pozri čo je to!
milujem SPROSTÉ a od veci komentáre! zvyčajne v diskusiách nereagujem, ale toto ma vytočilo!!!
ukáž nám tvoje výtvory!!!! och.......