Foto: zlota1
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol očistíme od listov,umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min.Medzitym si pripravíme fašírkovú masu z mletého mäsa,stašieho pečiva namočeného v horúcej vode a následne vyžmýkaného.,vajcia,soľ,korenie,majorán,lyžicu horčice,cibuľu nakrájnú nadrobno a pretlačený cesnak,všetko spolu zmiečame,a prípadne dochutíme podľa svojej chuti,alebo si prichystajte fašírkovú zmes podľa seba.
- 2
Karfiol vyberieme z vody,opláchneme studenou vodou a položíme na vymastený plech.Na karfiol navrstvíme fašírkovú zmes tak,aby sme pokryli celý karfiol.
- 3
Na fašírkovú zmes naukladáme plátky syra.
- 4
Na syr poukladáme slaninu,počas pečenia ju možme pripevniť špáratkami,aby sa nezošmykla.
- 5
Pečiemw na 180 st,30 min,zakryté alobalom,potom odkryjeme a dopečieme 15 min odokryté.
- 2
Dobrá inšpiracia, ja použijem vrecko na pecenie,aby mi zostala stava, v závere odstrihnem vrch a zapeciem.Oceňujem Tvoj recept.