Štrúdľa pre lenivých fotorecept

zlota1 - bez fotkyzlota1, 11. októbra 2015
Štrúdľa pre lenivých (fotorecept)
Foto: zlota1

Je to vlastne koláč na plech,veľmi chutný a jednoduchý, plnky možno ľubovoľne meniť.

20
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

250 g
250 g
120 g
1 bal.
1 bal.
1 ks
Tvarohová plnka:
1 kg
500 ml
2 bal.
3-4 PL
Jablková plnka:
1,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Heru si roztopíme v hrnčeku.

  2. 2

    Krupicu,múku,cukor,pr.do pečiva a vanilkový cukor dobre zmiešame v miske.

  3. 3

    Vymastíme si plech na pečenie.Na tukovú vrstvu rovnomerne rosypeme 2/3 suchej zmesi a hojne pokvapkáme roztopenou herou,tiež cca.2/3 množstva.

    Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do väčšej misky si vyklopíme tvaroh,osladíme,pridáme vanilkové cukre,hrozienka.Premiešavame a postupne prilievame mlieko,je možné,že budete potrebovať aj viac mlieka,alebo aj menej,záleží od tvarohu.Zmes má byť takmer tekutá,prípadne konzistencie riedkeho pribináčika.Dochutíme troškou rumu,a ak je treba ešte dosladíme.

    Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvaroh navrstvíme na pokvapkanú zmes.

    Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zbytok suchej zmesi rovnomerne nasypeme na tvarohovú plnku a opäť pokvapkáme zvyškom rozpustenej hery.

    Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 160 st,potom zvýšime na 180 st a pečieme približne hodinu doružova.

    Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom krájame,inak by sa nám rosypal.Dobrú chuť.

    Štrúdľa pre lenivých (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak chcete robiť koláč s jablkami,očistené a postrúhané jablká ochutíme cukrom,škoricou a hrozienkami a navrstvíme na pokvapkanú zmes,postup je rovnaký ako pri tvarohu.Jablká môžte nahradiť aj iným ovocím,aj kompótom,dôležité je,aby bola plnka dosť tekutá,alebo šťavnatá.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: