Foto: zlota1
Je to vlastne koláč na plech,veľmi chutný a jednoduchý, plnky možno ľubovoľne meniť.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
|
|
1 kg |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
3-4 PL |
|
|
|
Jablková plnka: | |
|
|
|
|
1,5 kg |
|
Postup
-
1
Heru si roztopíme v hrnčeku.
- 2
Krupicu,múku,cukor,pr.do pečiva a vanilkový cukor dobre zmiešame v miske.
- 3
Vymastíme si plech na pečenie.Na tukovú vrstvu rovnomerne rosypeme 2/3 suchej zmesi a hojne pokvapkáme roztopenou herou,tiež cca.2/3 množstva.
- 4
Do väčšej misky si vyklopíme tvaroh,osladíme,pridáme vanilkové cukre,hrozienka.Premiešavame a postupne prilievame mlieko,je možné,že budete potrebovať aj viac mlieka,alebo aj menej,záleží od tvarohu.Zmes má byť takmer tekutá,prípadne konzistencie riedkeho pribináčika.Dochutíme troškou rumu,a ak je treba ešte dosladíme.
- 5
Tvaroh navrstvíme na pokvapkanú zmes.
- 6
Zbytok suchej zmesi rovnomerne nasypeme na tvarohovú plnku a opäť pokvapkáme zvyškom rozpustenej hery.
- 7
Pečieme v predhriatej rúre prvých 10 minút na 160 st,potom zvýšime na 180 st a pečieme približne hodinu doružova.
- 8
Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom krájame,inak by sa nám rosypal.Dobrú chuť.
- 9
Ak chcete robiť koláč s jablkami,očistené a postrúhané jablká ochutíme cukrom,škoricou a hrozienkami a navrstvíme na pokvapkanú zmes,postup je rovnaký ako pri tvarohu.Jablká môžte nahradiť aj iným ovocím,aj kompótom,dôležité je,aby bola plnka dosť tekutá,alebo šťavnatá.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu