Domáca čalamádka

zlota1 - bez fotkyzlota1, 22. októbra 2014
Domáca čalamádka
Foto: zlota1
10-12 pohárov
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 kg
2 kg
1,5 kg
1 kg
1 kg
2 - 3 ks
2 - 3 ks
1 l
500 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu nastrúhame a nakrájame podľa svojej chuti,ja strúham skoro všetko)).

  2. 2

    Zeleninu dáme do dostatočne veľkej nádoby,zalejeme octom,prisypeme deko a cukor a poriadne premiešame.Necháme odstáť do druhého dňa.

    Domáca čalamádka - obrázok 2
  3. 3

    Odstátu zeleninu scedíme od šťavy,ktorú si odložíme bokom.Zeleninu natlačíme do pripravených pohárov,zalejeme do plna odloženou šťavou,riadne zavrieme a zasterilizujeme v hrnci,stačí 15 min.Po vytiahnutí z hrnca otočíme na 5 min hore dnom,potom uložíme pod deku a necháme stáť do druhého dňa.Dobrú chuť))

    Domáca čalamádka - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Takto isto som robila čalamádu aj ja, len bez cukiny, je to taká klasika, dala som aj nejaké " štipľavinky ", aby bola trochu pikantná a mala som ju asi tri roky ( najmenej) bez úhony. Len miesto cukru som dávala sladidlo.

Pridaj komentár k receptu: