Betón
Foto: zlota1
4-5
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Ryžu si uvaríme podľa návodu,prípadne ideálne je,keď ostane z dajakého predošlého obeda))).Cibuľu nakrájame na kocky a upražíme dohneda,potom pridáme fazuľu,prehrejeme a zamiešame do hotovej ryže a podávame.Je to veľmi jednoduché a chutné jedlo,aj ked tak na prvý pohľad nevyzerá,je lacné,sýte a výborné.

Diskusia k receptu

zlota1
neviem,tak som to dostala,je to recept zo zahoria
radost
moji predkovia robili s krúpami.. z vlastnej fazule..áno..jednoduché..sýte..aj chutné..:-)
boxik
Dobré jedlo , u nás ho varievala babka.Doplním jednu možnosť toho prečo sa to tak volá , kedysi to bolo jedlo ktorým viac než často kŕmili vojakov v kasárniach, obsahovalo aj suchý hrach, a to už tých čo bojovali v prvej svetovej ako môj dedo a potom aj tých čo bojovali v druhej ako môj otec a keď ste ho včas neskonzumovali a prischlo vám k ešusu museli ste ho osekávať pretože stvrdlo ako betón, druhá možnosť je tá že po tomto jedle ste mali taký ťažký žalúdok ako by ste zjedli betón.
felixa
u nás to voláme polovník,asi že sa po nom trochu prdká