Morčacie stehno na suchohríboch

zlota1 - bez fotkyzlota1, 31. augusta 2015
Morčacie stehno na suchohríboch
Foto: zlota1
4-5
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
hrsť sušené
 sušený
 (alebo smotana na varenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou,necháme napučať.Mäso umyjeme,osušíme a pokrájame na kocky.

  2. 2

    Cibuľu očístíme,nakrájame na kocky a dáme do hrnca,alebo hlbokej panvici speniť na oleji s tročkou soli,aby pustila šťavu.Pridáme mäso,okoreníme,osolíme a pridáme hríby aj s vodou.

  3. 3

    Dolejeme potrebné množstvo vody a dusíme domäkka.Keď je mäso aj hríby mäkké pridáme smotanu a sušený cesnak podľa chuti,privedieme do varu a zahustíme zátrepkou z múky a vody.

  4. 4

    Dovaríme a podávame s knedľou,tarhoňou alebo ryžou,kto má ako rád.Dobrú chuť.Stehno sa dá samozrejme obmeniť iným mäsom,prsiami,alebo aj chudým bravčovým,či hovädzím.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: