Foto: zlota1
4-5
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou,necháme napučať.Mäso umyjeme,osušíme a pokrájame na kocky.
- 2
Cibuľu očístíme,nakrájame na kocky a dáme do hrnca,alebo hlbokej panvici speniť na oleji s tročkou soli,aby pustila šťavu.Pridáme mäso,okoreníme,osolíme a pridáme hríby aj s vodou.
- 3
Dolejeme potrebné množstvo vody a dusíme domäkka.Keď je mäso aj hríby mäkké pridáme smotanu a sušený cesnak podľa chuti,privedieme do varu a zahustíme zátrepkou z múky a vody.
- 4
Dovaríme a podávame s knedľou,tarhoňou alebo ryžou,kto má ako rád.Dobrú chuť.Stehno sa dá samozrejme obmeniť iným mäsom,prsiami,alebo aj chudým bravčovým,či hovädzím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu