Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie medailóniky

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 14. septembra 2021
Teľacie medailóniky
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
2 ks
3 strúčiky
1 l
50 ml
50 g
2 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľaciu sviečkovicu očistíme, nakrájame na 1 cm hrubé plátky a jemne naklepeme. Každú stranu okoreníme mletým čiernym korením. Plátky na oleji krátko z oboch strán opečieme, len aby sa mäso „zatiahlo“, a uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.

  2. 2

    Na výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, ocot a víno. Zalejeme vývarom, premiešame a nalejeme na mäso v pekáči tak, aby bolo celé zaliate. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme 1,5 hodiny v rúre predhriatej na 160 stupňov.

  3. 3

    Po upečení mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. Ak treba, zahustíme hladkou múkou. Podávame s knedľou.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu