Teľacie medailóniky
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 14. septembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 14. septembra 2021
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Teľaciu sviečkovicu očistíme, nakrájame na 1 cm hrubé plátky a jemne naklepeme. Každú stranu okoreníme mletým čiernym korením. Plátky na oleji krátko z oboch strán opečieme, len aby sa mäso „zatiahlo“, a uložíme do pekáča alebo zapekacej misy.
- 2
Na výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak, ocot a víno. Zalejeme vývarom, premiešame a nalejeme na mäso v pekáči tak, aby bolo celé zaliate. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a pečieme 1,5 hodiny v rúre predhriatej na 160 stupňov.
- 3
Po upečení mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme. Ak treba, zahustíme hladkou múkou. Podávame s knedľou.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu