Zapečené zemiakové šupky so slaninou a s bryndzou
Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 7. septembra 2021
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 7. septembra 2021

Foto: Archív Nebíčko v papuľke
5
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
10 ks stredne veľké |
|
150 g |
|
100 g |
|
6 strúčikov |
|
150 g (pancetta alebo domáca) |
|
1 ČL |
|
trocha |
|
|
|
|
|
štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Celé zemiaky v šupke umyjeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou a s malým množstvom bravčovej masti každý osobitne zabalíme do alobalu. Poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 45 minút.
- 2
Upečené zemiaky rozbalíme, pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme vnútro a šupky dáme naspäť do rúry, aby sa upiekli do chrumkava.
- 3
Slaninu nakrájame na čo najmenšie kocky a opražíme na panvici. V miske zmiešame kyslú smotanu s bryndzou, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, okoreníme, pridáme nasekanú pažítku a zelerové semienka. Zmiešame s vydlabanou zemiakovou masou.
- 4
Upečené zemiakové šupky naplníme bryndzovou zmesou, posypeme opraženou slaninou a nasekanou pažítkou.
Tiež plnené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu